NavMenu

"Fructus" najbolje srednje preduzeće u Srbiji - ProCredit banka proglasila najuspešnija preduzeća i preduzetnike

Izvor: eKapija Utorak, 22.12.2009. 13:52
Komentari
Podeli

ProCredit banka proglasila je danas (22. decembar 2009. godine) dobitnike priznanja ProBiznis Lider 2009, namenjenog za devet najuspešnijih veoma malih, malih i srednjih preduzeća koja su ostvarila izuzetne poslovne rezultate u 2008, ali i na najoriginalniji način prilagodila svoje poslovanje tržišnim izazovima u 2009. godini.

Svim dobitnicima tog priznanja, uz plaketu i statuetu, dodeljeno je i nagradno studijsko putovanje u Nemačku, tokom kog će posetiti neke od najprestižnijih privrednih manifestacija i najuspešnijih kompanija u toj zemlji.

Odlukom Stručnog žirija konkursa, za prvoplasiranog u kategoriji srednje preduzeće izabran je "Fructus" iz Bačke Palanke, kompanija za preradu lekovitog bilja, proizvodnju i prodaju čajeva, koja je tokom ove godine realizovala značajnu investiciju u proširenje svog proizvodnog pogona.

Prvoplasirano u kategoriji malo preduzeće je "Premil" iz Smedereva, jedan od vodećih proizvođača hrane za kućne ljubimce u Srbiji, a za najuspešniju u kategoriji veoma malo preduzeće izabrana je preduzetnička radnja "Metalac" iz Obrenovca, koja se bavi proizvodnjom mašina za proizvodnju stočne hrane, paletiranje drveta i biomase.

Za drugoplasiranog u kategoriji srednje preduzeće proglašen je "IB Team" iz Beograda, preduzeće koje je na domaćem tržištu poznato po brendu "Verde sokovi", a kao drugoplasirano u kategoriji malo preduzeće izabrana je preduzetnička radnja "Linija" iz Valjeva, koja se bavi proizvodnjom i veleprodajom PVC i aluminijumske stolarije. Drugo mesto u kategoriji veoma malo preduzeće pripalo je zanatskoj radnji "Nid Metal" iz Paraćina, specijalizovanom proizvođaču mašina za mešanje stočne hrane, mlinova i slično.

Trećeplasiranim u kategoriji srednje preduzeće proglašen je "Inberg" iz Beograda, koje se bavi proizvodnjom i prodajom predsmeša za stočnu hranu, a ista pozicija, ali u kategoriji malo preduzeće pripala je preduzetničkoj radnji "FIM" iz Trstenika, čije se poslovanje zasniva na proizvodnji i prodaji bebi opreme i garderobe. Za trećeplasirano u kategoriji veoma malo preduzeće izabrana je preduzetnička radnja "Auto Kristina" iz Beograda, koja se bavi proizvodnjom i veleprodajom delova za automobile marke "Fiat" i "Zastava".



- Dodelom priznanja "ProBiznis Lider 2009" želeli smo da podstaknemo sve privrednike i preduzetnike da nastave da investiraju u svoje poslovanje, da primenjuju tehnološke i druge inovacije, povećaju produktivnost i poboljšaju kvalitet usluga i proizvoda, otvaraju nova radna mesta i unapređuju energetsku efikasnost. Takođe, želeli smo da ukažemo na ona preduzeća koji te vrednosti neguju u svom poslovanju i koja u tržišnim izazovima ne vide samo pretnju, već i izazov za dalja unapređenja - istakao je Dejan Janjatović, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.