NavMenu

Gradi se fabrika kafe u Severnom bloku industrijske zone u Požarevcu

Izvor: boom93.com Sreda, 11.03.2020. 15:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gori910/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Požarevac je bez naknade ustupio zemljište od 40 ari mešovitom preduzeću Bambi Success za izgradnju pogona za preradu i proizvodnju kafe. Pogon bi trebalo da se nalazi u Severnom bloku nove industrijske zone.

Preduzeće Bambi Success bilo je u stečaju do aprila 2019. godine, kada je rešenjem Privrednog suda u Požarevcu postupak obustavljen, a nakon prodaje stečajnog dužnika preduzeću Agrofood International iz Beograda za iznos od 55,7 miliona dinara.

Agrofood International je osnovan u februaru prošle godine, a sedište firme je naknadno iz Beograda prebačeno u Požarevac. Osnivač firme je preduzeće Agri Commodity iz grada Sandanski u Bugarskoj.

Predviđeno je da nakon što Grad Požarevac ustupi zemljište bez naknade, Bambi Success konkuriše za subvencije iz lokalnog budžeta u visini od 50.000 EUR za izgradnju hale.

Montažni poslovno-proizvodni objekat trebalo bi da ima površinu od 1.600 m2. Projektovani kapacitet fabrike je 200 tona mesečno pržene, mlevene i ostalih vrsta napitaka na bazi espreso i tradicionalne kafe.

U biznis planu je navedeno i da je u startu planirano zapošljavanje 12 radnika, a u narednih 6 do 12 meseci još 10 osoba. Pojedini radnici bi trebalo da budu upućeni i na specijalne obuke u matičnim fabrikama u Bugarskoj i Grčkoj. Prosečna neto zarada u fabrici po postizanju pune uposlenosti proizvodnje biće 50.000 dinara, odnosno 35.000 dinara minimalna neto zarada za zaposlene sa SSS, do 118.000 dinara za zaposlene sa VSS.

U prvom dopisu Gradu Požarevcu bugarski investitor je predstavljen kao poznati dugogodišnji proizvođač kafe sa 4 fabrike u okruženju (Bugarska, Grčka, Albanija i Severna Makedonija) i predstavništvima u Moskvi (Rusija) i Izmiru (Turska).

Inače, tržišna vrednost zemljišta koje se ustupa je 49.189,20 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.05.2024.  |  Saobraćaj

Spremaju se izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja - Zabrana međusobnog preticanja kamionima na autoputu i ograničenje snage motora za vozače do 25 godina

Ministarstvo građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova mesecima radi na izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima će znatno biti pooštrene kazne za bahate vozače i one koji ne poštuju propise, izjavio je ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Goran Vеsić. Jedna od novina, kako je dodao, biće i ograničenje snage motora za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.