NavMenu

Cene goriva mesec i po dana u blagom padu - Trend se nastavlja i dalje

Izvor: Tanjug Sreda, 11.03.2020. 11:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maria Sbytova/shutterstock.com)Ilustracija
Prosečna maloprodajna cena benzina prošle nedelje bila je manja za oko dva dinara u odnosu na januar, kažu u Udruženju naftnih kompanija Srbije i navode da su cene goriva mesec i po dana u blagom padu i da se taj trend nastavlja i dalje.

Pojeftinjenje nafte u svetu oseća se i u Srbiji, a analiza Udruženja naftnih kompanija Srbije pokazala je da je u odnosu na cenu sredinom januara, prošlonedeljna prosečna maloprodajna cena benzina bila manja za 2,1 dinara po litri, dizela za 6,13 dinara po litri i TNG autogasa za 2,9 dinara po litri.

Kako je Tanjugu rečeno u tom Udruženju, benzin i dizel su ove nedelje jeftiniji još za oko dinar po litri, tako da je u odnosu na najvišu cenu zabeleženu ove godine dizel gorivo pojeftinilo za sedam dinara po litri, a benzin za tri dinara po litri.

Kako navode u Udruženju, naredne sedmice kada budu prikupljeni podaci za čitavu sedmicu znaće se precizniji podaci.


Kažu da je prema podacima prosečne maloprodajne cene, u periodu od 13. januara do 19. januara Evro premijum BMB 95 koštao 149,97 dinara po litri, a prema podacima za period od 2. marta do 8. marta 147,87 dinara.

Prosečna maloprodajna cena Evrodizela je od 13. januara do 19. januara iznosila 164,35 dinara po litri, a Autogasa TNG 83,84 dinara po litri.

Prosečne maloprodajne cene Evrodizela od 2. marta do 8. marta su 158,22, a Autogasa TNG 80,93 dinara po litri.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.