Izvor: Mina | Sreda, 11.03.2020.| 08:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Jovan Lekić izabran za preduzetnika godine u Crnoj Gori

Ilustracija (Foto: sondem/shutterstock.com)
Predsednik kompanije Nall International, Jovan Lekić, dobitnik je priznanja Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) za preduzetnika godine.

Upravni odbor AMM-a je za najuspješnijijeg menadžera u velikim preduzećima i akcionarskim društvima za prošlu godinu izabrao izvršnog direktora Jugopetrola, Antonisa Semelidesa.

- Titula menadžera godine u kategoriji srednjih preduzeća pripala je izvršnom direktoru Tehnomaxa, Vesku Petranoviću, dok je izvršni direktor Interproducta, Ivan Mijušković, dobitnik u kategoriji malih preduzeća - navodi se u saopštenju.

Najuspešnija menadžerka u mikro preduzećima za prošlu godinu je izvršna direktorka Arhimeda, Dejana Ponoš.

Za mladog menadžera godine proglašen je izvršni direktor Megaprometa, Balša Mitrović, dok je projekt menadžer godine generalni i umetnički direktor festivala KotorArt, Ratimir Martinović.

Menadžeri godine u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države su izvršni direktori Elektroprivrede (EPCG), Igor Noveljić i Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Najuspešnije menadžerke u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama su direktorka Gimnazije "Slobodan Škerović", Zoja Bojanić Lalović i direktorka KIC "Budo Tomović", Snežana Burzan.

Nagrada za životno delo AMM-a dodeljena je profesoru Radenku Puriću.

Upravni odbor AMM-a doneo je odluku da specijalno priznanje Digitalni lider za prošlu godinu dodeli M:tel-u, zbog izuzetnih rezultata i doprinosa koje daje u oblasti digitalne transformacije.

Specijalno priznanje za doprinos ženskom preduzetništvu u prošloj godini dodijeljeno je suvlasnici kompanije Yellow Event Service, Kornelii Santai.

- Od pristiglih 270 nominacija prihvaćeno je 78 kandidatura, a Upravni odbor je odlučio da usvoji predlog stručnog žirija i izabere 12 laureata koji su u prošloj godini ostvarili više od 610 mil EUR ukupnog prihoda, 47 mil EUR neto dobiti, blizu 23 miliona ukupnih investicija i upošljavaju preko 2.700 radnika - precizira se u saopštenju.

Stručnim žirijem, koji je sačinjavalo 20 članova, predsedavao je glavni izvršni direktor Lovćen banke, Vinko Nikić.

Svečana dodela nagrada održaće se 28. aprila u hotelu Hilton.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.