Izvor: Promo | Sreda, 11.03.2020.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Osvetljen put do manastira Nimnik LED svetiljkama iz donacije

(Foto: Ivana Đurišić/ Invictus Media)
Put prema manastiru Nimnik od danas (10. marta) je osvetljen zahvaljujući donacijama. Postavljena je rasveta sa najsavremenijim LED svetiljkama koje ispunjavaju najviše tehničke standarde i najviši kvalitet u javnoj rasveti.

Prisutne je pozdravio predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić koji je ovom prilikom izjavio: "Izuzetno nam je drago što je kompanija Smart Energy Investment prepoznala potrebu da donira svetiljke na čemu smo zahvalni kao i firmi Keep light koja je izvršila doniranje u vidu montaže".

- Pre dve godine je zamenjen deo javne rasveta u Velikom Gradištu i to po najvišim standardima i već smo se uverili u benefite. Javno-privatno partnerstvo (JPP) pokazalo se kao pravo partnerstvo na delu i kroz ovu donaciju - ističe Milić.

Rezultat entuzijazma sveštenih lica iz manastira je osvetljen put, kojim sve veći broj posetilaca sada može da priđe u večernjim satima.

- Ovo je za manastir mnogo važno, jer se prepoznala potreba da se reši rasveta koja znači za sve nas ovde, ali i za posetioce - poručio je iguman Jelisej.

Opština Veliko Gradište obnovila je put, a Elektrodistribucija Požarevac donirala je obnovu bandera i napojnih kablova kako bi savremene LED svetiljke mogle da se implementiraju.

U godinama pred nama sve opštine u Srbiji će zameniti javno osvetljenje u skladu sa zahtevima EU, ali i zbog uštede električne energije i očuvanja prirode.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.