NavMenu

Švajcarska kompanija Regent pokreće proizvodnju u Svilajncu - Vrednost investicije 8 mil EUR, posao za 130 radnika

Izvor: eKapija Utorak, 10.03.2020. 15:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rasstock/shutterstock.com)Ilustracija
Švajcarska kompanija Regent, koja se bavi proizvodnjom električne rasvete pokreće u aprilu proizvodnju u Svilajncu. Kompanija Regent iznajmila je objekat od preko 1.000 m2, gde će započeti proizvodnju, dok se paralelno sa tim za ovu kompaniju gradi fabrika koja će u prvoj fazi obuhvatiti oko 6.000 m2 i u drugoj fazi još 6.000 m2, saopštili su iz opštinske uprave. Ukupna vrednost investicije je oko 8 mil EUR.

Novi investitor zapošljavaće u Svilajncu 130 radnika, a ugovor o pokretanju proizvodnje, potpisao je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović u Bazelu.

- Proces odlučivanja je bio dug i detaljan, odlučili smo se za Srbiju. Razmatrali smo više opcija među kojima su Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali na kraju imali smo veliku podršku opštine Svilajnac i zato smo se odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo - izjavio je Jörg Steimer, operativni direktor Regent kompanije.

- Radujemo se razvoju naše nove fabrike u Svilajncu. Ono što nam je potrebno je visoko kvalifikovana radna snaga i zato smo se odlučili da budemo deo sistema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odličnog iskustva i u Švajcarskoj - rekao je generalni direktor Regenta Christoph Platzer.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.