NavMenu

Počela rekonstrukcija i dogradnja Doma kulture opštine Grocka

Izvor: eKapija Ponedeljak, 09.03.2020. 15:16
Komentari
Podeli
(Foto: Goodluz/shutterstock.com)
Radovi na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji nekadašnjeg Doma kulture opštine Grocka, čija vrata će po realizaciji ovog projekta biti otvorena nakon tri decenije, počeli su danas.

U rekonstrukciju zgrade biće uloženo oko 70 miliona dinara, a prostor će biti dograđen sa 450 m2, te će ukupno 800 kvadrata biti dostupno za potrebe ovog doma kulture, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je prisustvovao početku radova i dodao da će biti uređeno i dvorište u kojem će leti moći da se organizuju različiti događaji i druženja.

On je istakao da će ovaj objekat, u kojem će ponovo raditi bioskop, prevashodno biti namenjen održavanju kulturno-umetničkih programa, prenosi Beoinfo.

– Sala će biti kapaciteta 300 mesta. Unutar sale pronađeni su i stari projektori koji će biti restaurirani i izloženi kao eksponati. Takođe, sala će se koristiti i za program "Gročanskih svečanosti", do kada je i planirano da rekonstrukcija zdanja bude završena. To je ambiciozan plan, s obzirom na to da je prema projektu predviđen duži rok, ali se iskreno nadam da ćemo već za naredne "Gročanske svečanosti" biti u rekonstruisanom objektu – precizirao je gradonačelnik i dodao da je ovaj objekat neophodan za razvoj i očuvanje identiteta opštine.

U toku je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacije u Kaluđerici, a nastavlja se i obnova i izgradnja putne infrastrukture, naveo je Radojičić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.