Izvor: Niške vesti | Nedelja, 08.03.2020.| 11:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro konkurs za stanare Naučno-tehnološkog parka u Nišu

Naučno-tehnološki park u Nišu trebalo bi od maja da počne da radi. Prvi stanari biće poznati već sredinom aprila, a konkurs za njihovo prijavljivanje biće raspisan za desetak dana.

U toku su završni građevinski radovi na objektu, a uporedo s tim radi se i opremanje enterijera.

- Nadamo se da ćemo do sredine aprila znati ko su stanari Naučno-tehnološkog parka. Plan je da od maja meseca oni počnu useljavanje i da Naučno-tehnološki park počne da ispunjava svoje zadatke i misiju zbog koje je osnovan - kaže vršilac dužnosti direktora Naučno-tehnološkog parka Niš Milan Ranđelović.

Naučno-tehnološki park nalazi se na gradskom polju u Nišu, u blizini tehničkih fakulteta i ima 14.000 kvadratnih metara korisne površine.

Namenjen je malim preduzećima, čije su delatnosti inovacije u oblasti naučnih istraživanja, kao i mladim naučnicima koji će svoj istraživački rad u različitim oblastima ubuduće obavljati u najsavremenijim uslovima sa najsavremenijom opremom u svojoj zemlji.

Izgradnja Naučno-tehnološkog parka je deo višegodišnjeg programa ulaganja u razvoj nauke za koji je Srbija opredelila više od 400 mil EUR. Projekat izgradnje vredan je 6,7 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.