Izvor: Dnevnik | Petak, 06.03.2020.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Letnja pozornica u dvorištu Ekološkog centra Radulovački u Novom Sadu biće mesto sabiranja i deljenja znanja

Ilustracija (Foto: lovelyday12/shutterstock.com)
Spoljni građevinski radovi kojima se letnja pozornica u dvorištu Ekološkog centra Radulovački pretvara u objekat od stotinu kvadratnih metara za realizaciju raznovrsnih programa, završeni su i, kako kaže predsednik Pokreta gorana Vojvodine Aleksa Jeftić, sada slede zanatski radovi u unutrašnjosti.

Objekat će, kada rekonstrukcija bude privedena kraju, kako kaže Jeftić, biti energetski efikasan i pristupačan i osobama s invaliditetom.

- Želja finansijera, sina i sestrića profesora Miodraga Radulovačkog, Predraga Radulovačkog i Aleksandra Radetića, jeste da objekat bude što komforniji, funkcionalniji i energetski nezavisan - kaže Jeftić, i dodaje da oni iz Amerike pomno prate sve faze gradnje i daju predloge kako bi građevina bila što kvalitetnija:

- Zajedno smo odlučili da u tom prostoru bude primenjen najnapredniji nivo grejanja i hlađenja. Vodilo se računa o pristupačnosti, tako da će i sanitarni čvor biti prilagođen osobama s invaliditetom. Objekat će, zahvaljujući staklenim panelima, leti moći da se koristi kao letnja pozornica, što je prvobitno i bio.

Jeftić napominje da se očekuje da svi radovi budu završeni do kraja aprila, kada je u planu obeležavanje "Nedelje sećanja na prof. dr Miodraga Radulovačkog", osvedočenog prijatelja i dobrotvora Pokreta gorana Vojvodine.

Dok radovi traju, u toj nevladinoj organizaciji razmišljaju o imenu zgrade, pošto i ostale dve imaju naziv – Fruška gora i Dunav. U opticaju je ime "košnica", zbog namene objekta. Budući da treba da bude mesto sabiranja i deljenja znanja, gorani smatraju da bi mu ovo ime savršeno odgovaralo. Čak se i uređenje enterijera planira po ugledu na pčelinje saće i zajednicu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.