NavMenu

Alitalia otkazala sve polaske na liniji Rim-Beograd, Air Serbia smanjuje broj letova

Izvor: Tanjug Petak, 06.03.2020. 14:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jelena Đelić)Ilustracija
Kompanija Alitalia otkazala je sve letove na liniji između Rima i Beograda naredne nedelje, od 9. do 15. marta, zbog epidemije virusa korona Covid-19 na severu Italije, piše portal Aviatica. Letovi su, kako navode, otkazani zbog epidemije koja je uzrokovala drastičan pad tražnje za putovanjama u ovaj region, ali i celu Italiju.

Sve aviokompanije prave redukcije saobraćaja i otkazuju brojne letove, a na prvom mestu su oni letovi ka najugroženijim područjima.

Aviatici je potvrđeno u Alitaliji da je otkazano više letova ka mnogim destinacijama, a među njima i za Beograd.

Ovo je već drugi talas otkazivanja letova ove kompanije, piše portal i podseća da je prvi bio 28. februara, kada je kompanija izašla sa saopštenjem i kada je rekla da su ostali gotovo bez putnika na domaćim linijima.

Popunjenost putničke kabine je pala na ispod 30%, što zahteva drastično smanjenje kapaciteta, kako bi se smanjili gubici.

Alitalia se inače bori da preživi, od kada je u maju 2017. u ovu kompaniju uveden stečajni postupak sa ciljem da se restruktuira i da se pronađe investitor, piše portal, navodeći da rok za investitora ističe u naredne dve nedelje, a kompanija, koja je tek počela da popravlja svoje poslovanje, sada se suočava sa ogromnim problemom.


Air Serbia smanjuje broj letova


Avio-kompanija Air Serbia nastavlja da obavlja redovne letove do sve tri destinacije u Italiji do kojih saobraća iz Beograda - Rima, Milana i Venecije, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji.

Kako navode, zbog smanjene tražnje usled pojave virusa korona u određenim područjima u severnoj Italiji, kompanija je odlučila da tokom tri naredne nedelje smanji nedeljni broj letova za Milano sa šest na pet.

- Air Serbia će tako do Milana leteti svih dana u nedelji, osim utorkom i subotom. Tokom narednih dana i nedelja nastaviće da prati situaciju i da prilagođava svoj red letenja u slučaju potrebe - navode iz te kompanije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.