NavMenu

Počela gradnja fabrike čokolade Barry Callebaut u Novom Sadu - Investicija 50 mil EUR, u planu i razvojni centar

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.03.2020. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Švajcarska kompanija Barry Callebaut počela je danas u Novom Sadu gradnju fabrike čokolade u koju će u početnom, petogodišnjem periodu, uložiti 50 mil EUR.

U aprilu 2019. godine Barry Callebaut je potpisala Memorandum o razumevanju sa Vladom Republike Srbije i Gradom Novim Sadom, kojim se predviđa izgradnja prve fabrike čokolade pomenute grupe u jugoistočnoj Evropi.

Fabričko postrojenje nalaziće se u Novom Sadu, oko 90 kilometara severozapadno od Beograda i njegov planirani godišnji proizvodni kapacitet će iznositi više od 50 hiljada tona. Kako su saopštili iz fabrike, predviđeno je da ukupni obim investicije tokom petogodišnjeg perioda dostigne 50 mil EUR. Takođe, očekuje se da fabrika počne sa radom do 2021. godine.

Ceremoniji polaganja kamena temeljca, prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, glavni izvršni direktor Barry Callebaut grupe Antoan de Sen-Afrik, regionalni potpredsednik za Istočnu Evropu, Bliski istok i Afriku Rohier van Slehter i generalni menadžer za jugoistočnu Evropu, Stojan Kemera.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.