NavMenu

Gradnja novog stadiona u Kruševcu najavljena za 2021.

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.03.2020. 15:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bplanet/shutterstock.com)Ilustracija
Novi fudbalski stadion u Kruševcu na mestu sadašnjeg terena FK Jedinstvo na Starom aerodromu trebalo bi da počne da se gradi sledeće godine, najavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. Stadion će ispunjavati zahteve propisane UEFA uredbom o infrastrukturi za sportske objekte kategorije 4.

Prema njegovim rečima biće izgrađen stadion sa terenima, tribinama, terenima za trening i sadržajima kao što su svlačionice, komercijalni sadržaji, administracija, mediji, VIP, tehničke sobe.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima realizuje projekat pripreme tehničke dokumentacije, finansiran od Vlade Republike Srbije, uz sufinansiranje Grada Kruševca.

Na sastanu sa predstavnicima lokalne samouprave, bilo je reči i o rekonstrukciji bazena i sale Soko, planovima za dalji razvoj individualnog i kolektivnog, rekreativnog i profesionalnog sporta u gradu, navodi se na sajtu Grada.

Planirana je rekonstrukcija kompletnog terena FK Borac iz Bivolja (zemljani radovi su u toku, zatim sledi postavljanje tribina oko terena, stubova i reflektora). FSS i FSRO obezbedili su sredstva za postavljanje veštačke trave. Takođe, planirano je i sređivanje prostorija Bele boce.

Podsetimo, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, u avgustu 2019. najavio je izgradnju još jednog stadiona u Kruševcu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.