NavMenu

Premijerka Brnabić ne očekuje da odluka Etihada utiče na kompaniju Air Serbia

Izvor: Tanjug Sreda, 04.03.2020. 13:43
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da ne očekuje da će odluka kompanije Etihad Airways, da rasproda deo flote i smanji svoje učešće u ćerkama kompanijama u svetu, uticati na poslovanje domaćeg avio-prevoznika Air Serbia.

Kompanija Etihad je nedavno objavila da će rasprodati deo flote i da će smanjiti učešće u ćerkama kompanijama, a na pitanje novinara premijerki na Kopaonik biznis forumu, da li ona očekuje da će se odluka Etihada odraziti i na kompaniju Air Serbia, kao i da li vlada ima strategiju da se tome odupre, Brnabić je rekla da ne očekuje da će se to odraditi na kompaniju Air Serbia.

- Mi imamo još više novih pravaca, posebno iz Niša. Imamo pravac sa Aerodroma Morava u Kraljevu - rekla je Brnabić i navela da je adresa za sva ostala pitanja na tu temu kompanija Air Serbia koja je, kako je rekla, "kompanija za sebe".


- Ja sam predsednica Vlade i nisam direktorka Er Srbije - ukazala je Brnabić.

Na konstataciju novinara da je Vlada akcionar u Er Srbiji, premijerka je ponovila da u vezi svega što se odnosi na poslavanje Er Srbiji pitanje treba uputiti toj kompaniji.

- Sigurna sam da će oni biti spremni da odgovore - rekla je Brnabić novinarima nakon obraćanja na zatvaranju ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.