Izvor: Tanjug | Sreda, 04.03.2020.| 13:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Premijerka Brnabić ne očekuje da odluka Etihada utiče na kompaniju Air Serbia

(Foto: Teodora Brnjoš)
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da ne očekuje da će odluka kompanije Etihad Airways, da rasproda deo flote i smanji svoje učešće u ćerkama kompanijama u svetu, uticati na poslovanje domaćeg avio-prevoznika Air Serbia.

Kompanija Etihad je nedavno objavila da će rasprodati deo flote i da će smanjiti učešće u ćerkama kompanijama, a na pitanje novinara premijerki na Kopaonik biznis forumu, da li ona očekuje da će se odluka Etihada odraziti i na kompaniju Air Serbia, kao i da li vlada ima strategiju da se tome odupre, Brnabić je rekla da ne očekuje da će se to odraditi na kompaniju Air Serbia.

- Mi imamo još više novih pravaca, posebno iz Niša. Imamo pravac sa Aerodroma Morava u Kraljevu - rekla je Brnabić i navela da je adresa za sva ostala pitanja na tu temu kompanija Air Serbia koja je, kako je rekla, "kompanija za sebe".

- Ja sam predsednica Vlade i nisam direktorka Er Srbije - ukazala je Brnabić.

Na konstataciju novinara da je Vlada akcionar u Er Srbiji, premijerka je ponovila da u vezi svega što se odnosi na poslavanje Er Srbiji pitanje treba uputiti toj kompaniji.

- Sigurna sam da će oni biti spremni da odgovore - rekla je Brnabić novinarima nakon obraćanja na zatvaranju ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.