NavMenu

Deponija Kalenić kod Uba od 2023. u upotrebi?

Izvor: Politika Sreda, 04.03.2020. 09:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: kanvag/shutterstock.com)Ilustracija
Ako radovi budu počeli na vreme i novac bude prostizao u skaldu sa planovima, može se očekivati da će Regionalna sanitarna deponija komunalnog otpada Kanelić kod Uba, biti stavljena u upotrebu 2023, piše Politika.

Ovo je najavio Zoran Petrović, direktor Regionalnog centra za upravljanaje otpadom Eko Tamnava, koji je nosilac projekta projekta izgradnje deponije.

Petrović je na sednici Skupštine grada Valjeva, na kojoj je data saglasnost na plan poslovanja Eko Tamnave u 2020. godini, saopštio da su ovogodišnji predviđeni prihodi tog privrednog društva 1.216 milijardi dinara od viših nivoa vlasti i 18 miliona od lokalnih samouprava, pri čemu je u toj sumi udeo Valjeva oko 25%, odnosno 4,63 miliona dinara.

U osvrtu na do sada sprovede aktivnosti u realizaciji ovog projekta, on je naglasio da su sprovedene sve javne nabavke, obezbeđene sve građevinske dozvole, predat zahtev za izvođenje radova.

Inače, planom investicija Eko Tamnave za 2020. godinu predviđeni su i izvođenje pripremnih radova na telu deponije u vrednosti od 446,4 miliona dinara, izgradnja i opremanje objekata i postrojenja Regionalne deponije Kalenić (655, 8 miliona dinara) izrada dalekovoda snage 10 kilovolti u dužini od 4 km (21 milion dinara).

Podsetimo, odlagalište komunalnog otpada u ubskom selu Kalenić predviđeno je za 11 gradova i opština na čijoj teritoriji živi više od 360.000 stanovnika prosečnu količinu čvrstog komunalnog otpada od 330 tona dnevno.

Kako piše Politika, moguće je proširenje za još četiri lokalne samouprave - Grad Loznica, Ljubovija, Krupanj i Mali Zvornik, čime bi bilo pokriveno 500.000 stanovnika

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.