Izvor: IN STORE Trade MAGAZINE | Utorak, 03.03.2020.| 19:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nemački Edeka i Rewe testiraju jestive kese napravljene od povrća, voća, šećera...

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Jozef Sowa/shutterstock.com)
Nemački trgovački lanci Edeka i Rewe nedavno su započeli testiranja jestivih kesa, kako bi smanjili količinu plastike u svojim marketima.

Ova dva trgovačka lanca su do novog rešenja stigla odvojeno, u saradnji sa međunarodnim kompanijama koje bave pravljenjem ove vrste kesa. Naime, svi proizvodi se nalaze u specijalnim paketima koji se transportuju u tankim, zaštitnim i čak jestivim kesama.

Edekine zaštitne kese napravila je američka kompanija Apeel Sciences, a oni koji su probali jestive oblike kesa za pakovanje ističu da su iste ukusne, kao i da su napravljene od voća i povrća, semenki i prirodnih ljuski.

Ove kese ne dopušta gubljenje vode, truljenje i omogućava da hrana ostane sveža. Najnovije kese nalaze se u odabranim trgovinama, a prvo su testirane na avokadu.

Trgovac Rewe takođe je započeo sa testiranjem ovakvih kesa, koje su napravljene od prirodnog šećera, kaše i raznih biljnih ulja, a sve kese radi britanska kompanija AgriCoat NatureSeal. Avokado u takvim kesama već se nalazi na tržištu i može se kupiti u 860 prodavnica trgovačkih lanaca Rewe i Penny.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.