NavMenu

Skladan brak najvećeg evropskog rent a car ponuđača Europcar-a i Primero renta a car-a Beograd doveo do apsolutnog liderstva u Srbiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.12.2009. 13:36
Komentari
Podeli

Europcar rent a car je osnovan 1949. u Parizu, Francuska. Tokom proteklih 60 godina prerastao je u najveći evropski rent a car koji posluje u 168 zemalja kroz mrežu od 3500 poslovnica i zapošljava preko 7.000 ljudi. Godišnje se ostvari oko 7 miliona najmova vozila, sa flotom od 320.000 automobila. Od 2008. godine Europcar je preuzeo usluživanje kupaca za National & Alamo rent a car u Evropi.

U periodu od 2000-2006 Europcar je bio 100% u vlasništvu Volkswagen Group. Od 15.marta 2006., novi vlasnik je Eurazeo, Francuski investicioni fond sa tradicijom 120 godina kontinuiranog rada.

Intenzivnim razvojem partnerskih odnosa sa avio i železničkim kompanijama, turističkim brokerima, hotelskim lancima, proizvođačima vozila i osiguravajućim kućama, Europcar se čvrsto pozicionirao kao jedan od vodećih globalnih rent a car agencija, pa je tako nastao i slogan Dobijate mnogo više od automobila / You get a lot more than a car.

Primero rent a car doo je osnovan 2003 godine, od kada je prerastao u lidera na tržištu iznajmljivanja vozila u Srbiji. Od marta 2007 Primero rent a car je nosilac franšize Europcar. Iste godine, Primero je dobio najviše priznanje u okviru sistema Europcar franšiza - GOLD TOP GEAR AWARD, u kategoriji malih franšiza za ceo svet, kao preduzeće sa najvećom godišnjom ekspanzijom.

Europcar Primero rent a car trenutno posluje na tri lokacije : Beograd - poslovnice na Aerodromu Nikola Tesla i kod beogradske Arene na Novom Beogradu, kao i u Novom Sadu – hotel Novi Sad. Plan za tekuću godinu obuhvata i širenje mreže na centralnu i južnu Srbiju.

Flota Europcar Primero rent a car je sačinjena od novih vozila starosti do 2 godine sa maksimalnom kilometražom do 60.000 km za putnički program. Vozila su podeljena u 17 kategorija. Od najmaljeg Chevrolet Sparka, preko VW Polo i Opel Corse automatic za ekonomične potrebe, VW Golfa i Opel Astre za poslovne ljude do VW Passata ili Audija A6 za luksuznije prilike. Našu ponudu upotpunjavaju i džipovi Opel Antara ili Jeep Grand Cherokee sa pogonom na sva četiri točka.

U ponudi su i komercijalna vozila (http://www.europcar.rs/vozni-park/economy/)

Delatnost kompanije je izdeljena u nekoliko ponuda:

· Iznajmljivanje vozila

-Kratkoročno iznajmljivanje vozila do 30 dana (Short term rentals)– dnevni najmovi sa ograničenom ili neograničenom kilometražom

-Srednjoročno iznajmljivanje vozila (Mid term rentals) – do 11 meseci najma

-Dugoročno iznajmljivanje vozila (Long term rentals) – 12- 48 meseci najma

· Prodaja polovnih automobila starosti do 24 meseca

· Fleet management – gde se omogućava kompanijama da se oslobode posla vezanog za brigu o voznom parku. Ovaj koncept se može primeniti na kompanijski postojeći vozni park ili na vozila koja će kompanije obezbediti prihvatanjem ovog koncepta - Poslovnog dugoročnog najma vozila.

IZNAJMLJIVANJE VOZILA

Najam vozila od jednog dana do 4 godine

Short term – kratkoročni najam

Kratkoročni najam je osnovna usluga u rent a car delatnosti. Posebne pogodnosti se nude za iznajmljivanja tokom vikenda (petak – ponedeljak)

Zahvaljujući mreži poslovnica širom Evrope kompanija pruža svojim klijentima uslugu jednosmernog najma, odnosno mogućnost da se iznajmi autombil u jednoj poslovnici, a vrati u drugoj - koja se može nalaziti čak i u drugoj državi.

Ukoliko je korisniku potrebno vozilo sa vozačem, postoji i Chauffeur service.

Mid term – srednjeročni najam
Pod sloganom „Bolje iznajmiti nego kupiti“ tržištu se nudi jednostavno rešenje svim kompanijama kojima je potrebno vozilo na period od nekoliko meseci. Korisnik nema dugoročnih obaveza, komplikovane procedure za dobijanje vozila kao ni zarobljeni kapital. Vozilo se dobija odmah po potpisivanju Ugovora i vozi se onoliko koliko je to korisniku potrebno.

Long Term – dugoročni poslovni najam

Namenjen prvenstveno kompanijama koje žele fleksibilniji način nabavke vozila od finansijskog lizinga. Koncept Poslovnog dugoročnog najma uključuje korišćenje potpuno novog vozila, sve administrativne troškove vezane za nabavku novog vozila, kasko i obavezno osiguranje vozila, administraciju šteta, održavanje i servisiranje vozila, zamensko vozilo, kao i Europcar Assistance- pomoć na putu

Cena mesečnog najma izračunata je bez finansijskog učešća ili depozita klijenta, a na osnovu ugovorene kilometraže, vremena trajanja najma, broja uključenih usluga I realno definisanog ostatka vrednosti vozila.

Prednosti Poslovnog dugoročnog najma su da se vozilo ne prikazuje kao imovina u poslovnim knjigama, troškovi zakupa vozila se obračunavaju kao materijalni troškovi, troškovi se lako planiraju, jer predstavljaju stabilnu strukturu troškova u obliku fiksnih mesečnih najamnina izraženih u EUR , Europcar, a ne korisnik, snosi rizik pada tržišne vrednosti vozila po okončanju perioda zakupa, minimalno se angažuje vlastiti kapital – nema učešća ili depozita , smanjuju se troškovi administracije (Primero obavlja celokupan administrativni posao vezan za vozila umesto korisnika) i broja ljudi zaduženih za vozni park u kompaniji, korisnik nema dugoročnih obaveza – odgovoran je za vozilo samo u periodu predviđenim ugovorom, po isteku ugovora vozilo se može otkupiti, zameniti za novo ili ga vratiti Europcar-u, bez ikakve obaveze

Direktna i agentska prodaja

Europcar posebnu pažnju posvećuje kontaktu sa kupcima i izgradnji dugoročnih odnosa sa njima. Svoje usluge prodajemo direktno ili putem agenata. Agenti su turističke agencije, tur operateri ili veliki brokeri. Stimulativne provizije, popusti za zaposlene u turističkim agencijama, jednostavan pristup rezervacionom sistemu i veliki izbor vozila su nam omogućili da izgradimo veliku mrežu naših agenata širom Srbije. Prodajemo usluge rent a car-a kako u zemlji tako i širom Evrope odnosno nudimo strancima koji dolaze u Srbiju da iznajme autombil ali i našim ljudima da unapred, uz avio kartu i hotel, rezervišu i rent a car u inostranstvu

Vaučeri

Posebnu pogodnost za korporativne klijente predstavljaju vaučeri. Naime, prihvatanjem ove usluge zaposleni mogu slobodno da koriste Europcar rent a car usluge u celom svetu, oslobođeni davanja obaveznog depozita i plaćanja usluge na licu mesta.

Plaćanje rent a car usluge se vrši preko tekućeg računa kompanije u dinarskoj protivvrednosti u roku od 30 dana od dana završetka najma.Vaučeri se dobijaju besplatno i njihovo korišćenje ne povećava cenu rent a car usluga.

Kartični program – Europcar Privilege i First kartica

Svaki kupac dobija jedinstveni identifikacioni broj u Europcar sistemu koji omogućuje trenutno prepoznavanje tako da se ne mora čekati da se korisnikovi podaci učitaju na Ugovoru kao i niz popusta u hotelima. Željeni automobil se dobija za u proseku 5 minuta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.