Izvor: eKapija | Utorak, 03.03.2020.| 12:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Građani Bajine Bašte dobiće na jesen zatvoreni bazen - Opština u potrazi za investitorima za gradnju ritejl centra

Ilustracija (Foto: Jelena Đelić)
U Opštini Bajina Bašta ovog proleća očekuje se početak izgradnje zatvorenog bazena na parceli pored osnovne škole Sveti Sava, koji će biti završen na jesen 2020. godine, kaže za eKapiju predsednik opštine Radomir Filipović.

Parcelu Zadružne livade koja se nalazi u centru opštine, kupila je lokalna kompanija Rolomatik, koja će uložiti novac za ovaj projekat, dok je u planu opštine da na preostalom delu parcele bude izgrađen ritejl centar.

- Bazen, koji će učenici iz Bajine Bašte moći da koriste i kroz školski sport, jer će neki od časova fizičkog vaspitanja moći da se organizuju na toj lokaciji, bi trebalo da bude spreman do 1. septembra. Završavamo urbanistički projekat te parcele, koji ide na usvajanje na skupštinu krajem meseca i investitor onda može da podnese papirologiju za građevinsku dozvolu - kaže Filipović.

Što se tiče ritejl centra, Filipović kaže da je gradnja izvesna, te da je planu Opštine izgradnja objekta na preostalom delu parcele.

- Urbanističkim projektom je obuhvaćena cela parcela. Tako da čim budemo imali zainteresovane investitore objavljujemo licitaciju za prodaju parcele za tu namenu - kaže Filipović za eKapiju.

Inače, osim zatvorenog bazena, kako kaže Filipović, Opština planira i izgradnju otvorenog bazena kao i bungalova, koji će upotpuniti turističku ponudu Bajine Bašte.

S.P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.