Izvor: Mina | Nedelja, 01.03.2020.| 14:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zlatne medalje za Vranac u Nemačkoj

Ilustracija (Foto: Pixabay / Vinotecarium )
Vina kompanije Plantaže osvojila su pet novih medalja na nedavno završenom ocenjivanju vina Mundus Vini u Nemačkoj, od čega dve zlatne i tri srebrne.

Iz Plantaža je saopšteno da su se, u konkurenciji 7.500 vina iz 45 zemalja, zlatnim medaljama okitila vina proizvedena od autohtone crnogorske sorte Vranac i to za Premijer 2011 i Stari podrum Vranac 2013.

Srebrom medaljom nagrađeni su Vladika 2016, Epoha 2015 i Vranac Reserve 2015.

- Osvojene medalje potvrdile su orijentaciju Plantaža ka beskompromisnom kvalitetu, ali i ka trajnom naporu da vina iz Crne Gore zadrže i ojačaju svoju reputaciju na međunarodnom vinskom tržištu, koje sve više traga za vinima od autohtonih sorti, a koja predstavljaju odraz autentičnih nacionalnih kultura - navodi se u saopštenju.

Pored Decantera, takmičenje Mundus vini u Njemačkoj ubraja se u jedno od najznačajnijih na svetu, koje ima tradiciju dugu 19 godina i na kojem svake godine učestvuje više od deset hiljada najboljih svetskih vina.

- Visoko edukovani, stručni vinski žiri koji čine najbolji enolozi, tehnolozi, somelijeri, novinari i distributeri iz preko 50 zemalja sveta ocenjuju vina na ovom, najbrže rastućem, vinskom takmičenju na svetu - rekli su iz Plantaža.

Ovogodišnji žiri bio je sastavljen od 268 sudija iz 54 zemlje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.