NavMenu

Darko Bajčetić, predsednik Upravnog odbora Centroproizvoda, poslovni čovek godine - uspesi u 2009

Izvor: eKapija Sreda, 16.12.2009. 12:13
Komentari
Podeli

Darko Bajčetić je predsednik Upravnog odbora CENTROPROIZVODA, kompanije koja je postala prepoznatljiva kao jedno od najuspešnijih domaćih preduzeća, koje kontinuirano ulaže u poboljšanje kvaliteta, tehničku i tehnološku opremljenost, nove proizvode, edukaciju zaposlenih i marketing.

I pored negativnih efekata svetske ekonomske krize, Centropozivod u prvoj polovini 2009.godine beleži rast od 10% prodaje.

Investicije

U skladu sa primarnim ciljem, da postane regionalni lider u prehrambenoj industriji, Centroproizvod i dalje ulaže u proizvodnju. Početkom 2009.godine milion eura je uloženo u rekonstrukciju i izgradnju novih, savremenih magacina sirovina, ambalaže i magacina gotovih proizvoda. Takođe, obnovljen vozni park obezbedio je brži i ekonomičniji prevoz naših proizvoda do potrošača.

Sistem kvaliteta

Primena novih tehničkih i tehnoloških dostignuća, najsavremeniji proizvodni pogoni i stroga kontrola procesa prozvodnje uticali su na konstantno unapređenje kvaliteta svih proizvoda. Ove, 2009.godine kompanija je dobila dva nova sertifikata za kvalitet proizvoda u skladu sa svetskim normama i bezbednost proizvodnje, ISO 22000:2005 i ISO 14001:2004 i verifikovali ISO 9001:2008 godine, a uveden 2006.godine, što predstavlja veliki i jedinstven uspeh postignut za izuzetno kratko vreme.

Zapošljavanje

Centroprozivod je posebno ponosan na činjenicu da zapošljava više od 600 stručnjaka različitih profila, kojima pruža mogućnost stalne edukacije što, i u vreme krize, pruža mogućnost mladim i školovanim ljudima da pronađu posao. Novi posao u jednoj od najuspešnijih domaćih firmi početkom godine dobilo je 30 ljudi. Pozitivan trend nastavljen je i tokom 2009. godine učešćem u programu Ministarstva ekonomije „Prva šansa”. U okviru ovog programa u kompaniji je zaposleno 34 pripravnika, što značajno doprinosi razvoju strategije smanjenja nezaposlenosti i dokazuje da Centroproizvod ima visok stepen svesti o potrebi uključenja u različite društveno odgovorne programe.

Društveno odgovorno poslovanje

I zaposleni u Centroproizvodu svojim aktivnostima daju doprinos društveno odgovornom poslovanju kompanije. U skladu sa sve većom potrebom za zaštitom životne sredine, zaposleni su pokrenuli akciju sakupljanja sekundarne ambalaže za reciklažu. Ostatke PET, polipropilenske i kartonske ambalaže, iskorišćen kancelarijski papir, plastične folije i tonere zaposleni odlažu u posebne kontejnere, kako bi se ovaj otpad reciklirao i na taj način korisno upotrebljavao.

Kao društveno odgovorna kompanija, „Centroproizvod“ nastoji da pruža pomoć institucijama i pojedincima kojima je pomoć najpotrebnija. U ovoj godini donirali smo proizvode „Društvu za cerebralnu paralizu“ u Nišu, domu za nezbrinutu decu „Jusa“ i centru „Ruka ruci“ u Beogradu.

Nagrade i priznanja

O snazi kompanije Centroproizvod i njenoj dugoročnoj posvećenosti tržištu, poslovnim partnerima i potrošačima svedoče mnogobrojne nagrade koje smo dobili u ovoj godini. Za ostvarene rezultate u prethodnoj godini kompanija Centroproizvod dobila je prestižno priznanje "Beogradski pobednik" koje Privredna komora Beograda već više od 25 godina dodeljuje kompanijama i pojedincima koji su svojim radom ostvarili značajne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske privrede. Za izuzetne poslovne rezultate, visok stepen profesionalnosti i etičnosti prema svojim poslovnim partnerima i klijentima kompaniji Centroproizvod uručeno je prestižno priznanje „Biznis partner 2009“, koje se već više od 15 godina dodeljuje kompanijama i institucijama iz Regiona jugoistočne Evrope za doprinos u negovanju dobrih poslovnih običaja. Kao dokaz visokog kvaliteta proizvoda, Veliki šampionski pehar Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, četvrti put za redom pripao je kompaniji Centroproizvod, u robnoj grupi supe, začini i dodaci jelima.

Planovi i ambicije

Svoje proizvode Centroproizvod planira da ponudi i drugim tržištima i kupcima - primarni cilj Kompanije za ovu i nekoliko narednih godina, pored kapitalnih investicija koje prilagođavaju proizvodnju potrebama na tržištu, jeste da postane regionalni lider u prehrambenoj industriji. Centroproizvod planira da u 2009. godini poveća izvoz za 100 odsto, a razvija se mogućnost i regionalnog širenja kroz akvizicije.

Sva ova priznanja i 60 godina dugo poverenje potrošača u brend C nedvosmisleno ukazuju da je kompanija Centroproizvod na pravom putu da postane jedna od najuspešnijih regionalnih kompanija, ali i da ode korak dalje i pomeri granice u postavljanju i ostvarivanju novih ciljeva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.