NavMenu

Radi se projektna dokumentacija za rekonstrukciju Komande ratnog vazduhoplovstva u Zemunu - Početak radova 2021.

Izvor: Večernje novosti Petak, 28.02.2020. 11:44
Komentari
Podeli
(Foto: Katarina Stevanović)
Rekonstrukcija zgrade Komande ratnog vazduhoplovstva u zemunskoj Glavnoj ulici trebalo bi da počne 2021. godine. Projektna dokumentacija za sanaciju zapuštenog i oštećenog zdanja koje je bombardovano za vreme NATO agresije biće završena do kraja ove, a radovi će početi na proleće 2021. godine.

- Projektna dokumentacija radi se u dve faze - kažu stručnjaci u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Beograda. - U prvoj fazi, biće izrađen Elaborat procene stanja konstrukcije i projekta sanacije zgrade Komande vazduhoplovstva, dok će Projekat rekonstrukcije, restauracije i konzervacije ovog spomenika kulture biti u okviru druge faze. Investiciona vrednost radova biće poznata posle izrade kompletne projektne dokumentacije.

Tokom bombardovanja 1999. godine, zgrada Komande vazduhoplovstva pogođena je u središnji bočni deo objekta iz Glavne ulice i u delu kule sa dvorišne strane.

U Zavodu kažu da je objekat delimično rekonstruisan u periodu od 2000. do 2001. godine u delu pogođenog bočnog krila, dok je kula i deo uz nju oštećen i danas.

Inače, ovo zdanje dugo je bilo jedno od najvećih u Zemunu, a i danas predstavlja jedan od najdominantnijih objekata u starom jezgru ove opštine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.