Izvor: eKapija | Petak, 28.02.2020.| 10:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zoran i Nikola Anđelković EY Preduzetnici 2019. godine u Srbiji

Zoran i Nikola Anđelković
Zoran i Nikola Anđelković, osnivači i vlasnici kompanije Anđelković AL, dobitnici su prestižnog priznanja EY Preduzetnik godineTM koje međunarodna revizorsko - konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje osmu godinu zaredom. Nagradu pobednicima uručili su predsednik nezavisnog žirija, Darko Budeč i Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Dejanu Blagojeviću, vlasniku kompanije Propulzija u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine, dok su Ivan Perčić i Ksenija Perčić Albunović ispred kompanije Suncokret, odneli priznanje u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

- Nagrada EY Preduzetnik godine predstavlja veliku privilegiju, ali i veliku odgovornost. Ponosan sam na to što je stručni žiri u Kompaniji Anđelković Al prepoznao kvalitetnog kandidata koji može dostojno da predstavlja Republiku Srbiju na svetskom takmičenju u Monte Karlu. Kompanija Anđelković Al nalazi se u fazi tranzicije u kojoj uskoro sledi i smena generacija, i jako sam srećan što su naša deca već stasala za preuzimanje rukovodećih funkcija u kompaniji - istakao je Zoran Anđelković, ovogodišnji nosilac priznanja EY Preduzetnik godine.

- Izuzetno sam počastvovan i srećan što je upravo porodična perspektiva prepoznata od strane stručnog žirija, a naročito sam ponosan što sam ovaj uspeh ostvario sa svojim ocem koji mi je oduvek bio uzor čiju sam ideju vodilju nastojao da pratim - dodao je Nikola Anđelković, takođe nosilac priznanja EY Preduzetnik godine za 2019. godinu.

Kompanija Anđelković Al je porodična kompanija osnovana 2003. godine. Primarna delatnost kompanije je proizvodnja i promet materijala i opreme za proizvodnju ALU i PVC stolarije. Kompanija Anđelković-Al je na tržištu poznata pod brendom Elitherm, i za relativno kratko vreme, postala je pouzdan distributer široke palete proizvoda na domaćem i inostranom tržištu. Fabrika prirodno mineralne vode Duboka je najmlađi član kompanije Anđelković Al.

- Večeras imamo čast da budemo okruženi ljudima koji nisu ustuknuli kada je malo ko verovao u njihove poslovne ideje. Samo u ovoj godini u programu EY Preduzetnik godine učestvovalo je 30 kandidata ispred 24 kompanije koje su ostvarile preko 12 milijardi dinara u prihodima protekle godine , a naš tim proputovao je čitavu Srbiju kako bi sve ove inspirativne priče pretočio u kvalitetne nominacije. Ovih 8 godina programa pokazalo nam je da se vera u ideju i mnogo truda zaista isplati. Drago mi je što mogu da kažem da večeras sedimo sa dve stotine upornih, najupornijih i veličamo njihov uspeh, koji je mnogo više od puke sreće - izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine 2019, Zoran i Nikola Anđelković, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pobednici, finalisti i žiri Programa EY Preduzetnik godine

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli su se: Braineering (Nikola Selak i Nemanja Cvetkov), Capriolo (Lajoš Brindza), Kondor (Slaviša Janjušević), Sena (Dragan Senić) i Dragana Janjić i Maja Aleksić Ilić (Vinarija Aleksić).

Izbor EY Preduzetnik godine je tradicionalno podržan i od strane Ministarstva privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.