NavMenu

Završena rekonstrukcija zgrade Matice srpske

Izvor: eKapija Sreda, 16.12.2009. 09:38
Komentari
Podeli

Posle četiri meseca završeni su radovi na rekonstrukciji krova, adaptaciji potkrovlja i sanaciji zgrade Matice srpske. Te radove finasirala je vojvođanska Vlada, preko Pokrajinskog sekretrijata za nauku i tehnološki razvoj, navelo je Izvršno veće Vojvodine.

Rekonstrukcija zgrade nije malo koštala, ali posle 35 godina Matica srpska je dobila novu zgradu, u kojoj nije poboljšan komfor, ali je urađeno nešto mnogo važnije - omogućeni su bolji uslovi za rad oko 200 saradnika - rekao je akademik Čedomir Popov.

Zgrada u kojoj se nalazi Matica srpska građena je između 1910. i 1912. godine sredstvima iz Fonda dobrotvorke Marije Trandafil. Od 1928. godine, ta zgrada je glavno sedište Matice srpske i detaljnije je rekonstuisana pre 35 godina.

U jesen 2008. godine započete su pripreme na sanaciji i rekonstrukciji zgrade, a u protekla četiri meseca, zahvaljujući pomoći Pokrajine, urađena je kompletna rekonstukcija krovnog pokrivača površine 2.300 m2, obnovljeno je 16 kancelarija, zamenjeno 45 prozora, očišćeno je 3.500 m2 fasade i urađena je kompletna protivpožarna instalacija.

Preduzeće "Drina Coop" izabrano je za izvođača radova na rekonstrukciji zgrade Matice srpske u Novom Sadu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.