NavMenu

Vlada usvojila dve nove strategije iz oblasti digitalnih tehnologija i inovacija

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.02.2020. 18:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Wright Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Srbije usvojila je Strategiju pametne specijalizacije za period 2020–2027. godine, kao i Strategiju razvoja digitalnih veština za period od 2020. do 2024. godine.

- Strategija pametne specijalizacije od 2020. do 2027. godine predstavlja važan instrument za poboljšanje inovacionog i istraživačkog ekosistema, kao i za razvoj ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama. Prioritetne oblasti, identifikovane kroz proces izrade ovog dokumenta, a u kojima naša zemlja ostvaruje konkurentne prednosti i u koje je potrebno dalje investirati su informaciono-komunikacione tehnologije, hrana za budućnost, kreativne industrije, mašine i proizvodni procesi budućnosti - navodi se na sajtu Vlade.

Kada je reč o Strategiji razvoja digitalnih veština, njome se, kako je saopšteno, na celovit način uređuje ova oblast, kako bi se iskoristio potencijal savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, sa ciljem podizanja kvaliteta života građana, postizanja veće zaposlenosti i efikasnijeg rada, što će poboljšati ekonomski status celog društva.

- Imajući u vidu stepen u kojem digitalne veštine dotiču svaki aspekt života i rada, Strategijom su obuhvaćene četiri oblasti – obrazovanje, povećanje digitalnih veština građana, digitalne veštine potrebne na tržištu rada i IKT stručnjaci - navodi se.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.