Izvor: Sputnik | Četvrtak, 27.02.2020.| 09:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Samo uđeš i izađeš - Otvoren prvi Amazonov supermarket bez kase

(Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Kompanija Amazon otvorila je svoj prvi supermarket bez kase, u kom nema čekanja u redu ni kupovine u kešu ili provlačenjem kartica na kasi.

Supermarket "Go Grocery" otvoren je u Sijetlu, gradu u kom je Amazon i osnovan. Kupci se registruju prilikom ulaska u prodavnicu skeniranjem aplikacije na mobilnom telefonu. Kamere i senzori prate šta je uzeto sa polica, a naplata se vrši sa Amazonovog naloga po izlasku iz prodavnice.

Prilikom porodične kupovine samo jedan telefon se skenira i preko njega vrši kupovina i sve što uzimaju iz prodavnice naplaćuje se sa kartice korisnika koji je skenirao telefon prilikom ulaska.

U Los Anđelesu planiraju da otvore prodavnicu namirnica, ali drugog tipa, u kom neće koristiti tehnologiju bez kase, ali detalje još ne žele da iznose. Kompanija ne želi da saopštava ni da li planira da otvori još Go Grocery prodavnica.

Napominju i da tu tehnologiju neće doneti u prodavnice namirnica "Whoole foods" koje su kupili pre tri godine.

Amazon nije jedini koji želi da otvara prodavnice bez čekanja u redu i bez novčanika. Ranije ovog meseca je "7/Eleven" najavio testiranje takve prodavnice u Irvingu u Teksasu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.