Izvor: Tanjug | Četvrtak, 27.02.2020.| 09:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

Jedan ponuđač moraće da se povuče iz "trke" za crnogorske aerodrome

Aerodrom Tivat (Foto: YouTube/screenshot)
Iz trke za aerodrome Podgorica i Tivat moraće da se povuče ili indijski GMR Airports ili konzorcijum koji čine TAB i Aeroports de Paris (AdP), potvrdilo je za podgorički Dan više izvora.

Razlog je taj što je AdP pre nekoliko dana kupio 49% indijskog GMR-a za 1,34 biliona EUR.

Time su prekršeni uslovi pretkvalifikacionog tendera, kojima je propisano da nijedan potencijalni ponuđač ne može da podnese prijavu za pretkvalifikaciju ako poseduje više od 5% akcija u drugom potencijalnom ponuđaču. Ova transakcija je realizovana nakon završenog pretkvalifikacionog tendera, ali se odnosi i na dalji tenderski postupak, navodi list.

Na upit redakcije Dana upućenom Ministarstvu saobraćaja tokom jučerašnjeg dana nije odgovoreno da li će se Francuzi ili Indijci povući iz daljeg postupka dodele koncesije za aerodrome u Crnoj Gori ili će ih Ministarstvo saobraćaja, odnosno Vlada, diskvalifikovati zbog povrede pretkvalifikacionog tendera na koji se javilo sedam ponuđača.

Od sedam ponuđača, Vlada je izabrala da u sledeći krug pregovora idu konzorcijum TAB i AdP, indijski GMR, južnokorejski Incheon Airport i Corporacion America Airports iz Luksemburga.

Oni treba da dostave ponude na tenderu koji još nije raspisan, uprkos najavi ministra za saobraćaj Osmana Nurkovića da će to uraditi u prvoj sedmici februara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.