Izvor: eKapija | Sreda, 26.02.2020.| 11:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tehnoplast Gligorijević pčelarima obezbeđuje kvalitetnu opremu, pribor i ambalažu - Laka upotreba, uz uštedu vremena i novca (FOTO)

Ambalaža za med
Kvalitetna oprema, pribor i ambalaža, preduslovi su da tržištu ponudite svoj proizvod i da se na njemu uspešno pozicionirate. Tako razmišljaju i pčelari, koji na ovom putu imaju sigurnog partnera - samostalnu zanatsku radnju Tehnoplast Gligorijević iz Batočine.

Osnivač i vlasnik firme je Miladin Gligorijević, koji se pčelarstvom bavi duže od 30 godina, tačnije od 1989. godine. Po zanimanju mašinac, objedinio je ljubav prema ovom zanimanju, za koje se školovao, i ljubav prema prirodi i pčelama, upravo kroz proizvodnju pčelarske opreme.

- Znanje i iskustvo u oblasti pčelarenja doprinelo je da proizvodi koji izlaze iz naše radionice budu praktični za primenu, laki za upotrebu, a materijal od kojeg se izrađuju obezbeđuje ekonomsku isplativost - kaže za eKapiju Aleksandra Ivić.

Mašinska radionica, koja se bavila izradom alata i mašina, pokrenuta je 2001. godine. Jedan od alata koji su radili bio je i alat za teglu za med, jer su se bavili pčelarstvom i prodavali med.

- Ljudi su počeli da se raspituju za tu ambalažu i odmah smo videli da možemo da ih prodajemo i samo kao ambalažu. Tako smo krenuli. Danas u proizvodnom asortimanu imamo više od 30 sopstvenih proizvoda, za koje smo svaki alat izradili u sopstvenoj radionici, i poneku od mašina koje koristimo za duvanu ambalažu - navodi Ivićeva.

Dodaje da su svi proizvodi kvalitetni, pa je na taj način nemoguće izdvojiti pojedine, ali se po tehnologiji izrade ističe plastična antivarozna podnjača sa sakupljačem polena.

Plastična podnjača

- To je bio dosad najveći poduhvat, koji je osim najviše resursa zahtevao i velika ulaganja u infrastrukturnom smislu. Podnjača je bila pravi novitet na tržištu Balkana i šire i u velikoj meri doprinosi u radu pčelara. Osim toga što je laka za rad i daje efektivne rezultate, jednostavna je za održavanje, nije skupa, a štedi vreme i novac - kaže Aleksandra Ivić.

Ističe da su hranilice proizvod za kojim vlada najveća potražnja, jer su i ovde, sa vrlo malim izmenama, napravili veliki pomak, koji pomaže u lakšem rukovanju pri radu sa njima.

- Svake godine predstavljamo po nekoliko novih novih proizvoda. Ove godine, već dva, a u izradi je još nekoliko. Planiramo i proširenje kapaciteta, koje sada možemo da priuštimo, jer smo tokom protekle godine investirali u izgradnju novog proizvodnog prostora - otkriva sagovornica našeg portala.

Kada je reč o tržištu, smatra da je sasvim korektno, i to sa obe strane.

- Imamo i korektnu konkurenciju, kada govorimo o srpskim proizvođačima, i korektne kupce. I mi se zaista trudimo da ostanemo isto tako korektni i uvek svima da izađemo u susret, bez obzira o čemu da se radi. Nekorektnosti doživljavamo od predstavnika stranih firmi, pre svega turskih, u smislu neosnovanog negativnog marketinga, kojim se još uvek nismo pozabavili na pravi način, pravnim sredstvima - napominje Ivićeva.

Hranilica za pčele

Proizvodi atestirani na zdravstvenu ispravnost

Važno je istaći da je Tehnoplast Gligorijević dobitnik brojnih državnih priznanja i nagrada na sajmovima za njihove proizvode. Takođe su kompanija koja ima uveden sistem kvaliteta ISO 9001:2015.

- Svi naši proizvodi atestirani su na zdravstvenu ispravnost u Institutu za javno zdravlje Ćuprija. Radimo isključivo sa proverenim materijalima, koji su takođe atestirani za primenu u prehrambrenoj industriji - napominje Aleksandra Ivić.

Osim konkretnih proizvoda, Tehnoplast Gligorijević pčelarima obezbeđuje i stručne sagovornike, koji razumeju pčelarski proces i poznaju pčelarsku tehniku.

Aleksandra Kekić
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.