NavMenu

Tehnoplast Gligorijević pčelarima obezbeđuje kvalitetnu opremu, pribor i ambalažu - Laka upotreba, uz uštedu vremena i novca (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 26.02.2020. 11:18
Komentari
Podeli
Ambalaža za medAmbalaža za med
Kvalitetna oprema, pribor i ambalaža, preduslovi su da tržištu ponudite svoj proizvod i da se na njemu uspešno pozicionirate. Tako razmišljaju i pčelari, koji na ovom putu imaju sigurnog partnera - samostalnu zanatsku radnju Tehnoplast Gligorijević iz Batočine.

Osnivač i vlasnik firme je Miladin Gligorijević, koji se pčelarstvom bavi duže od 30 godina, tačnije od 1989. godine. Po zanimanju mašinac, objedinio je ljubav prema ovom zanimanju, za koje se školovao, i ljubav prema prirodi i pčelama, upravo kroz proizvodnju pčelarske opreme.

- Znanje i iskustvo u oblasti pčelarenja doprinelo je da proizvodi koji izlaze iz naše radionice budu praktični za primenu, laki za upotrebu, a materijal od kojeg se izrađuju obezbeđuje ekonomsku isplativost - kaže za eKapiju Aleksandra Ivić.

Mašinska radionica, koja se bavila izradom alata i mašina, pokrenuta je 2001. godine. Jedan od alata koji su radili bio je i alat za teglu za med, jer su se bavili pčelarstvom i prodavali med.

- Ljudi su počeli da se raspituju za tu ambalažu i odmah smo videli da možemo da ih prodajemo i samo kao ambalažu. Tako smo krenuli. Danas u proizvodnom asortimanu imamo više od 30 sopstvenih proizvoda, za koje smo svaki alat izradili u sopstvenoj radionici, i poneku od mašina koje koristimo za duvanu ambalažu - navodi Ivićeva.

Dodaje da su svi proizvodi kvalitetni, pa je na taj način nemoguće izdvojiti pojedine, ali se po tehnologiji izrade ističe plastična antivarozna podnjača sa sakupljačem polena.

Plastična podnjačaPlastična podnjača

- To je bio dosad najveći poduhvat, koji je osim najviše resursa zahtevao i velika ulaganja u infrastrukturnom smislu. Podnjača je bila pravi novitet na tržištu Balkana i šire i u velikoj meri doprinosi u radu pčelara. Osim toga što je laka za rad i daje efektivne rezultate, jednostavna je za održavanje, nije skupa, a štedi vreme i novac - kaže Aleksandra Ivić.

Ističe da su hranilice proizvod za kojim vlada najveća potražnja, jer su i ovde, sa vrlo malim izmenama, napravili veliki pomak, koji pomaže u lakšem rukovanju pri radu sa njima.

- Svake godine predstavljamo po nekoliko novih novih proizvoda. Ove godine, već dva, a u izradi je još nekoliko. Planiramo i proširenje kapaciteta, koje sada možemo da priuštimo, jer smo tokom protekle godine investirali u izgradnju novog proizvodnog prostora - otkriva sagovornica našeg portala.

Kada je reč o tržištu, smatra da je sasvim korektno, i to sa obe strane.


- Imamo i korektnu konkurenciju, kada govorimo o srpskim proizvođačima, i korektne kupce. I mi se zaista trudimo da ostanemo isto tako korektni i uvek svima da izađemo u susret, bez obzira o čemu da se radi. Nekorektnosti doživljavamo od predstavnika stranih firmi, pre svega turskih, u smislu neosnovanog negativnog marketinga, kojim se još uvek nismo pozabavili na pravi način, pravnim sredstvima - napominje Ivićeva.

Hranilica za pčeleHranilica za pčele

Proizvodi atestirani na zdravstvenu ispravnost

Važno je istaći da je Tehnoplast Gligorijević dobitnik brojnih državnih priznanja i nagrada na sajmovima za njihove proizvode. Takođe su kompanija koja ima uveden sistem kvaliteta ISO 9001:2015.

- Svi naši proizvodi atestirani su na zdravstvenu ispravnost u Institutu za javno zdravlje Ćuprija. Radimo isključivo sa proverenim materijalima, koji su takođe atestirani za primenu u prehrambrenoj industriji - napominje Aleksandra Ivić.

Osim konkretnih proizvoda, Tehnoplast Gligorijević pčelarima obezbeđuje i stručne sagovornike, koji razumeju pčelarski proces i poznaju pčelarsku tehniku.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.