NavMenu

Univerzitet u Kragujevcu postaje e-univerzitet znanja - "Comtrade Shop" podržao modernizaciju obrazovnog sistema

Izvor: eKapija Ponedeljak, 14.12.2009. 14:55
Komentari
Podeli

Predstavnici maloprodajnog lanaca IT opreme "ComTrade Shop" i Univerzitet u Kragujevcu su u četvrtak, 10. decembra 2009. godine, potpisali Ugovor o realizaciji projekta "E-univerzitet znanja". Ugovor su u ime Univerziteta u Kragujevcu potpisali rektor Slobodan Arsenijević i dekani svih fakulteta, dok je "ComTrade" na svečanosti zastupao potpredsednik "ComTrade Grupe" zadužen za maloprodaju Časlav Grujički. Predviđeno je da sporazum stupi na snagu 20. decembra i da važi za celu akademsku godinu 2009/2010, a moguće je i njegovo produživanje ukoliko obe strane budu zadovoljne ostvarenom saradnjom.

Ovim ugovorom se definiše specijalna ponuda "ComTrade Shop" za studente Univerziteta u Kragujevcu, koja predviđa mogućnost kupovine dva modela "HP notebook" računara po promotivnim cenama i do 40% nižim od tržišnih. U okviru paketa za elektronsko učenje, uz svaki notebook stiže besplatan softverski paket "Microsoft Office 2007 Home & Student", kao i pretplata na usluge bežičnog Interneta preko GSM mobilne mreže "Telekoma Srbije". Računari su prilagođeni edukativnim potrebama studenata i olakšavaju učenje kroz dostupnost Internet resursa, povećanu mobilnost i mogućnosti za razmenu multimedijalnih sadržaja. Studenti koji se odluče za kupovinu "HP notebook" računara će takođe dobiti i besplatni softver za akademsku upotrebu - DreamSpark.

Pored ponude za studente, ugovor predviđa i beneficije za nastavne aktivnosti Univerziteta u vidu Microsoft Live@Edu platforme za "on-line" kolaboraciju. Ova platforma služi za lakšu komunikaciju između studenata i profesora, dok u isto vreme podstiče saradnju i timski rad među studentima. Do sada, ova softverska inovacija je implementirana na 5 obrazovnih institucija u Srbiji, sa više od 10.000 individualnih naloga za pristup. "Microsoft" Live@Edu se lako može integrisati sa postojećim servisima fakulteta i tako postati sastavni deo informacionog sistema Univerziteta.

Potpisivanje ugovora predstavlja nastavak saradnje kompanije "ComTrade" sa obrazovnim instutucijama u Srbiji i otvara nove mogućnosti za modernizaciju edukativnog sistema.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.