NavMenu

Dani masline u Zadru 18. i 19. aprila

Izvor: Agroklub Ponedeljak, 24.02.2020. 14:13
Komentari
Podeli
(Foto: DUSAN ZIDAR/shutterstock.com)
U toku su pripreme za 22. izdanje Međunarodne manifestacije Dani masline, koja će se održati 18. i 19. aprila 2020. godine u Zadru.

- Manifestacija kao i dosadašnjih godina ima za cilj edukaciju maslinara, uljara, ali i svih potrošača maslinovog ulja. Dani masline su prepoznati kod maslinara iz svih županija jadranske Hrvatske, kao i susednih zemalja BiH, Crne Gore, Slovenije i Italije, iz kojih se i ove godine očekuje veliki broj maslinara i uljara - poručuje predsednik Organizacionog odbora Benito Pucar.

Iz Organizacionog odbora poručuju da je za ovogodišnju manifestaciju uzorke ulja potrebno doneti ili poslati na adresu Zavod za javno zdravstvo Zadar, 23000 Zadar, Ljudevita Posavskog 7a, IV sprat, Služba za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoline.

Za učestvovanje na manifestaciji potrebno je doneti ili poslati ukupno 1 L ulja odnosno 2x0,5 litara ulja. Rok za dostavu uzoraka je 10. mart 2020. godine, a kotizacija za učestovanje iznosi 52,6 KM po uzorku.


- Hemijsku analizu (Peoksidni broj, SMK, K-brojeve) radiće i ove godine akreditovana laboratorija Zavoda za javno zdravstvo, a senzorsku analizu Profesionalni panel Zavoda za javno zdravstvo Zadar - dodaje Pucar.

U pripremi manifestacije nakon razgovora i dogovora s određenim brojem maslinara s područja Zadarske županije, dodaje Pucar, dogovoreno je da na ovogodišnjoj manifestaciji bude takmičenje u dve kategorije kao i do sada i to:

- kategorija otvorenih ulja i
- kategorija uzoraka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.