Izvor: Politika | Nedelja, 23.02.2020.| 11:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na Smederevskoj tvrđavi u maju po prvi put viteški festival "Despot Đurađ Branković".

Ilustracija
Ilustracija (Foto: YouTube/screenshot)
Smederevska tvrđava će i ovog proleća biti poprište srednjovekovnih borbi i domaćin vitezovima, najavljuju iz JP Smederevska tvrđava. Od 8. do 10. maja biće prvi put održan i viteški festival "Despot Đurađ Branković".

Spektakl se organizuje u okviru devetnodnevnog projekta "Vitezovi i legnde" na nekoliko lokacija u nekoliko celina: Vreme kraljeva, Zemlja legendi, Viteški kamp i pomenuti festival, piše Politika.

- U našoj tvrđavi gledaćemo viteške borbe u autentičnim oklopima i replikama srednjovekovnog oružja, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i masovnu bitku 100 protiv 100. Novina je borba vitezova na konjima, "Despot Đurađ Branković". Očekuje nas i srednjovekovna pijaca i degustacija hrane i pića - kaže za lis Goran Jovšić, direktor JP Smederevska tvrđava.

Organizator projekta "Vitezovi i legnde" je Međunarodna asocijacija za istorijske srednjovekovne borbe, sa sedištem u Parizu, u saradnji sa JP Smederevska tvrđava , Just Out festivalom i udruženjem Beli orlovi. Članovima viteške organizacije iz Rusije prepušten je organizacioni deo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.