NavMenu

Izgrađena mala marina na Tisi kod Bečeja

Izvor: eKapija Subota, 22.02.2020. 12:45
Komentari
Podeli
(Foto: Facebook / Opština Bečej)
Zahvaljujući IPA projektu, na obali Tise u Bečeju izgrađeno je pristanište sa plutajućim objektom za male brodove i ribolovce. U ovom prekograničnom projektu učestvuju i dve opštine iz Mađarske, Alđe i Čongrad, u kojima je, takođe, izgrađen ovaj tip pristaništa, sa ciljem unapređenja uslova za razvoj vodenog turizma na Tisi.

Kako se navodi na zvaničnoj Facebook stranici Opštine Bečej, vrednost celokupnog IPA projekta iznosi 500.000 EUR, a investicija u Bečeju iznosi 172.000 EUR, za šta je lokalna samouprava putem kredita obezbedila 18 miliona dinara. Opštini Bečej će biti refundirano 85% sredstava, a preostali iznos u visini od 2,7 miliona dinara obezbeđen je od strane viših nivoa vlasti.

Dodaje se da će sve tri opštine koje zajedno učestvuju u ovom projektu, pored mreže pristaništa, unaprediti i smeštajne kapacitete u neposrednom priobalnom rejonu oko pristaništa.

U sklopu plutajućeg objekta, u takozvanom kontejneru biće smešteni ženski i muški toalet, tuš kabina, kancelarija pristaništa i čajna kuhinja. Objekat će biti priključen na javnu elektro distributivnu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Dužina plutajućeg pristaništa iznosiće 84 metara, a njegova ukupna površina 228 m2.

Što se tiče kapaciteta, maksimalno će moći da pristane 20 brodića, odnosno najviše 50 manjih ribolovačkih čamaca vezanih sa unutrašnje strane pod normalnim uglom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.