NavMenu

Ambiciozan trogodišnji plan razvoja Čačka - Vizitorski i naučni centri u Ovčar banji, paraglajding staza na Ovčaru, rekonstrukcija bolnice i košarkaške hale...

Izvor: eKapija Petak, 21.02.2020. 10:59
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/krsmanovic)
Skupština Grada Čačka donela je Nacrt plana infrastukturnog razvoja Čačka za period od 2020. do 2022. godine, kojim se određuju glavne smernice investicionog razvoja grada za sledeće tri godine.

U dokumentu je predstavljen ambicioznan plan kapitalnih investicija u gradu na Zapadnoj Moravi.

Najveći deo planiranih sredstava biće uložen u obnovu Opštu bolnice, za šta će u prvoj fazi, koja podrazumeva energetsku sanaciju objekta, ove godine biti izdvojeno 285.919 miliona dinara, dok će druga faza, odnosno rekonstrukcija, predviđena za sledeću godinu, koštati 2,5 milijardi dinara.

Veći projekti koji će se raditi u 2020. su i završetak rekonstrukcije OŠ Ratko Mitrović vredan 123,5 miliona dinara, kao i atletske staze u koju će biti uloženo 60 miliona dinara, a toliko će koštati i nabavka opreme za novu zgradu Naučno-tehnološkog parka.

Budući Naučno-tehnološki park (Foto: Grad Čačak)Budući Naučno-tehnološki park
Za sanaciju deponije Prelići biće izdvojeno nešto više od 102 miliona dinara, a u planu je i uređenje korita Botunje vredno oko 67 miliona.

Čačak planira i pribavljanje objekata u javnu svojinu, za šta ove godine planira da izdvoji 120 miliona, a u naredne dve godine po 160 miliona dinara.

U projektovanje novih investicija u 2020. biće uloženo ukupno oko 43 miliona dinara, a u sledeće dve godine po 50 miliona. Neki od planiranih projekata u ovoj godini su projektovanje zatvorenog bazena u vrednosti od 12 miliona dinara, izrada tehničke dokumentacije za izgradnju objekta u funkciji sporta vredna 5,5 miliona, projektovanje rekonstrukcije gradske košarkaške hale - 4 miliona dinara.

Između ostalog, u planu gradskih vlasti za 2020. je i rekonstrukcija puta ka Slatinskoj banji vredna 40 miliona dinara, izgradnja paraglajding staze na Ovčaru u istoj vrednosti i završetak rekonstrukcije gradskog bedema za šta će biti izdvojeno 33,5 miliona dinara.

(Foto: spiros xanthos/Unsplash)
U naredne tri godine biće uloženo i branu i akumulaciju Arilje-profil Svračkovo, ukupno oko 96, 5 miliona dinara, kao i u izgradnju sistema vodosnabdevanja u MZ Beljina, Pridvorica, Pakovraće, Parmenac, Riđage i Međuvršje (u 2020. 20 miliona dinara, u naredne dve po 30 miliona).

Za izgradnju magistralnog cevovoda od Mojsinja do Mrčajevaca, koja je započela još 2015, biti izdvojeno po 32,5 miliona dinara u 2021. i 2022. godini.

Za izradu projekta gradnje parka u MZ Sveti Sava Čačak će dati 60.000 dinara, a u njegovu izgradnju ove i sledeće godine uložiće 17,2, odnosno 20 miliona dinara.

U planu je i parterno uređenje gradske plaže (u 2020. 20 miliona i u 2021. 35 miliona dinara), kao i dugo najavljivana izgradnja vizitorskog centra u Ovčar banji 2021. godine, za koju će biti izdvojeno 40 miliona dinara.

U Ovčar banji u istoj godini planirana je i rekonstrukcija auto-kampa (35 miliona dinara), dok će 2022. biti izgrađen naučno-ekološki centar vredan 10 miliona dinara.

Javna rasprava o Nacrtu plana biće sprovedena od 19. februara do 5. marta.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.