NavMenu

Hifa Oil osnovao kompaniju Euro Fly sa sedištem u Sarajevu

Izvor: Poslovne novine Četvrtak, 20.02.2020. 10:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)Ilustracija
Vlasnici naftnog giganta Hifa Oil iz Tešnja osnovali su novu kompaniju pod nazivom Euro Fly sa sedištem u Sarajevu.

U Registru poslovnih subjekata u BiH, kao osnivač se vodi Izudin Ahmetlić, a kao početni kapital upisano je 10.000 KM (5.000 EUR).

Ipak, nova kompanija u vlasništvu kompanije Hifa Oil, neće se baviti avio-prevozom.

Naime, Izudin Ahmetlić pojasnio je za Klix.ba, a prenosi Indikator, da je ova firma registrovana za "ostale delatnosti u avio-saobraćaju".

Ahmetlić je rekao i kako je njegova namera promovisati Bosnu i Hercegovinu kao poželjnu turističku destinaciju, te dovesti što više avio-linija prema BiH i tako pomoći razvoju zemlje.

- U toj nameri je i formirana nova firma pod nazivom 'Euro Fly', registrovana za ''ostale delatnosti u avio-saobraćaju''. To nikako ne znači da najveći privatni distributer naftnih derivata u BiH osniva aviokompaniju - rekao je vlasnik Fifa Oila Izudin Ahmetlić.

U registraciji novog poslovnog subjekta navedeno je i ime direktora Harisa Čolomana koji je istu funkciju obavljao i u kompaniji FlyBosnia. Čoloman je ranije radio za avio-kompanije Sky Bosnia, Bosnia Wand Airlines te Bosnia Wings.

Podsetimo, Hifa Oil je jedan od lidera na tržištu nafte i naftinih derivata, a poslednjih godina kompanija se specijalizovala i za snabdevanje tzv. jet gorivom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.