Izvor: Južne vesti | Četvrtak, 20.02.2020.| 08:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

TGRS otvara fabriku za proizvodnju volana za automobile u Beloj Palanci - Uskoro tender za rekonstrukciju budućeg pogona

Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Zgrade nekadašnje fabrike FEMID koja je u vlasništvu lokalne samouprave, Opština Bela Palanka daće u zakup austrijskom investitoru TGM Services, a Belopalančani su na sebe preuzeli odgovornost da srede oronuli objekat.

Austrijska kompanija sa sedištem u Šladmingu osnovala je ćerku firmu TGRS u Beloj Palanci, a objekat će bez javne licitacije dobiti na korišćenje na 3 godine, dok će proizvodnja volana za automobile, prema najavama, trebalo da krene od juna meseca.

Investitor je u obavezi da u prvoj fazi uposli 100 radnika, a Opština se, kako kaže njen predsednik Goran Miljković, obavezala da završi kompletnu rekonstrukciju objekta.

- Do kraja ove nedelje biće raspisan tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji objekta. Ukupna realizacija kompletnog dogovora sa predstavnicima kompanije TGRS predstavlja dobru referencu za dolazak novih investitora u Belu Palanku - rekao je Miljković.

On je dodao da će investicija biti realizovana u dve faze, gde druga faza podrazumeva izgradnju fabrike u industrijskoj zoni Murica 1 i upošljavanje novih 250 radnika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.