NavMenu

Izdvojeno 20 miliona za koncertnu dvoranu u Leskovcu - U planu i gradnja terena za mini golf

Izvor: Južne vesti Četvrtak, 20.02.2020. 08:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)Ilustracija
Da bi krenula u dugonajavljivanu izgradnju koncertne dvorane, odnosno rekonstrukciju dela Doma vojske, i povećala šanse da za to dobije novac na konkursu Ministarstva kulture, gradska vlast u Leskovcu je rešila da izdvoji 20 miliona dinara za prvu fazu ovog projekta. U toku 2020. godine Leskovac bi trebalo da dobije i mini golf teren, kao i da se proširi Avantura park kod Sportsko-rekreativnog centra "Dubočica".

Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića na ovaj način žele da povećaju šanse da projekat prođe i dobiju ostatak novca iz republičkog budžeta.

- Grad Leskovac konkuriše ove godine kod Ministarstva kulture za projekat rekonstrukcije dela prostora Doma vojske - izgradnju koncertne dvorane, to jest multifunkcionalne sale od 400 mesta koje je Gradu Leskovcu više nego potrebno. Sam projekat je skup, zato smo rešili da radimo fazno. Ministarstvo može da da određena sredstva koja su nedovoljna za uspešan završetak ovog projekta i zbog toga je Grad Leskovac obavezan da učestvuje u realizaciji. Moramo makar 20 miliona da rezervišemo za prvu fazu - rekao je Cvetanović.

Prva faza obuhvatiće sređivanje podrumskih prostorija i grejanja, kao i holova i bašte koji su u istom nivou kao i buduća dvorana.

Tih 20 miliona su nam zasad potrebni i to je preduslov da naš projekat uđe u razmatranje, ne znači da ćemo sredstva dobiti, ali radimo na tome, nadamo se i želimo da obezbedimo osnovu da taj projekat bude realizovan - kaže Cvetanović.

Tu će se, dodaje, održavati koncerti klasične muzike, ali i sve ostale kulturne manifestacije.

Prema podacima iz plana javnih nabavki, procenjena vrednost prve faze je 64,3 miliona dinara sa PDV-om, a radovi bi trebalo da krenu sredinom tekuće godine.

Inače, da će Leskovčani dobiti koncertnu dvoranu godinama unazad obećavaju nadležni, a Grad je 2016. godine konkurisao preko IPA programa za novac, ali je plan propao, a projekat do danas nije realizovan.

U planu izgradnja mini golf terena i proširenje Avantura parka

U toku 2020. godine Leskovac bi trebalo da dobije i mini golf teren, kao i da se proširi Avantura park kod Sportsko-rekreativnog centra "Dubočica". U planu je i rekonstrukcija isturenog odeljenja Osnovne škole "Nikola Skobaljić" u Strojkovcu, a novac će za ove potrebe, kaže Zoran Novaković, šef Odeljenja za javne nabavke, potraživati od Ministarstva bez portfelja.

- U okviru javnog poziva za konkurisanje projektima za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinice lokalne samouprave kod Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za populacionu politiku Grad Leskovac je konkurisao sa jednim projektom koji obuhvata 3 javne nabavke. To su radovi na izdvojenom odeljenju škole u Strojkovcu, procenjena vrednost 7,36 miliona dinara, zatim izgradnja mini-golf terena u Leskovcu - 6,95 miliona dinara i proširenje Avantura parka gde je procenjena vrednost 8,64 miliona dinara - kaže Novaković.

Svi navedeni projekti trebalo bi da počnu da se rade u drugom kvartalu 2020. godine.

Odluku o promeni plana javnih nabavki izglasali su gradski većnici, a o tome će diskutovati i leskovački odbornici na sednici Skupštine koja je zakazana za 20. februar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.