NavMenu

Kompanija General Recycling gradiće postrojenje za tretman neopasnog otpada u opštini Žabari vredno 3 mil EUR

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 20.02.2020. 08:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Da bi promenili "ličnu kartu" opštine Žabari, koja spada u red slabo razvijenih, u lokalnoj samoupravi intenzivno rade na stvaranju uslova za nova zapošljavanja.

- Prioritet nam je formiranje industrijske zone i privlačenje investitora. Već je potpisan ugovor sa firmom General Recycling iz Beograda, o izgradnji modernog postrojenja, vrednog 3 mil EUR, za tretman neopasnog otpada ekološki prihvatljivom metodom zatvorene pirolize. U početku će u njemu raditi 25 ljudi, a taj broj kasnije će biti povećan – kaže za Novosti Jovan Lukić, predsednik opštine Žabari. Na razvoj privrede utiče se i preko podrške koju opština pruža poljoprivredi, jer su ovde najzastupljeniji ratarstvo, stočarstvo i voćarstvo.

Pojedine državne parcele date su u zakup na 30 i 40 godina za formiranje zasada voća i na taj način stvoreni su uslovi za zapošljavanje stalnih i sezonskih radnika.

- Stočarima smo obezbedili subvencije za nabavku umatičenih priplodih grla, a voćarima za podizanje novih zasada.

Poljoprivrednicima se pomaže i tako što ostvaruju popust od pet odsto u fabrikama koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih mašina – ističe Lukić. Neophodan uslov za rad privrede jeste i dobra putna infrastruktura. U prethodnom periodu asfaltirano je više ulica u Žabarima i seoskim naseljima, uz uređenje atarskih puteva, i u ove radove uloženo je skoro 15 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.