NavMenu

Slovenačka "Triglav Grupa" osniva novo preduzeće u Srbiji – za životno osiguranje oko 3 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.12.2009. 14:58
Komentari
Podeli

Slovenačka "Triglav Grupa" planira da u 2010. godini razdvoji životna od neživotnih osiguranja i tako osnuje novu kompaniju čiji će osnivački kapital biti oko 3 mil EUR.

Kako je na današnjoj (10. decembar 2009. godine) konferenciji za medijie rekao Zoran Popović, direktor "Triglav Kopaonika", nova firma biće odnovana sredinom 2010. godine, a kao razlog naveo je potencijal razvoja životnog osiguranja u Srbiji, koje sada nije dovoljno zastupljeno.

Govoreći o rezultatima Zoran Popović je rekao da je "Triglav Kopaonik" u prvih devet meseci 2009. godine imao tržišno učešće od 3,3% i premiju od 1,34 milijardi dinara sa rastom od 4,5% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Očekivanja te kompanije su da kraja godine ostvari učešće od 3,5% uz premiju od 1,88 milijardi dinara i oko 550 miliona dinara rešenih i isplaćenih šteta.

- Za 2010. planiramo premiju od 1,94 milijardi dinara sa rastom između 7% i 8% i planiramo da uzmemo učešće na tržištu 4% - naveo je Popović.

On je najavio i poboljšanje strukture portfolija, kao i uvođenje novih proizvoda kao što su putna asistencija, osiguranje odgovornosti, kao i lepeza proizvoda iz životnog osiguranja i investiciono osiguranje.

"Triglav Grupa" posluje na sektorima osiguranja, upravljanja imovinom i bankarstva. Primarna delatnost joj je osiguranje koje donosi 80% ukupnog prihoda. "Grupa Triglav" ima devet osiguravajućih društava, u svim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Češkoj i Slovačkoj.

U avgustu 2009. godine bonitetna kuća "Standard&Poors`s" Rating service" je "Grupi Triglav" dodelila bonitetnu ocenu A sa stabilnom srednjoročnom prognozom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.