NavMenu

Slovenačka "Triglav Grupa" osniva novo preduzeće u Srbiji – za životno osiguranje oko 3 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.12.2009. 14:58
Komentari
Podeli

Slovenačka "Triglav Grupa" planira da u 2010. godini razdvoji životna od neživotnih osiguranja i tako osnuje novu kompaniju čiji će osnivački kapital biti oko 3 mil EUR.

Kako je na današnjoj (10. decembar 2009. godine) konferenciji za medijie rekao Zoran Popović, direktor "Triglav Kopaonika", nova firma biće odnovana sredinom 2010. godine, a kao razlog naveo je potencijal razvoja životnog osiguranja u Srbiji, koje sada nije dovoljno zastupljeno.

Govoreći o rezultatima Zoran Popović je rekao da je "Triglav Kopaonik" u prvih devet meseci 2009. godine imao tržišno učešće od 3,3% i premiju od 1,34 milijardi dinara sa rastom od 4,5% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Očekivanja te kompanije su da kraja godine ostvari učešće od 3,5% uz premiju od 1,88 milijardi dinara i oko 550 miliona dinara rešenih i isplaćenih šteta.

- Za 2010. planiramo premiju od 1,94 milijardi dinara sa rastom između 7% i 8% i planiramo da uzmemo učešće na tržištu 4% - naveo je Popović.

On je najavio i poboljšanje strukture portfolija, kao i uvođenje novih proizvoda kao što su putna asistencija, osiguranje odgovornosti, kao i lepeza proizvoda iz životnog osiguranja i investiciono osiguranje.

"Triglav Grupa" posluje na sektorima osiguranja, upravljanja imovinom i bankarstva. Primarna delatnost joj je osiguranje koje donosi 80% ukupnog prihoda. "Grupa Triglav" ima devet osiguravajućih društava, u svim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Češkoj i Slovačkoj.

U avgustu 2009. godine bonitetna kuća "Standard&Poors`s" Rating service" je "Grupi Triglav" dodelila bonitetnu ocenu A sa stabilnom srednjoročnom prognozom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.