NavMenu

Užice u 2020. izdvaja 1,7 milijardi dinara za obimne infrastrukturne radove

Izvor: eKapija Sreda, 19.02.2020. 09:25
Komentari
Podeli
(Foto: Authentic travel/shutterstock.com)
Ukupan planirani budžet za infrastrukturne projekte Grada Užica je oko 1,7 milijardi dinara što je, po rečima načelnika Miloja Marića, za nekoliko procenata više u odnosu na prošlu godinu.

Marić navodi da su ove godine za izradu projektne dokumentacije planirana značajna sredstva.

- Tu je planirano za izradu planske i projektne dokumentacije za jednosmenski rad osnovnih škola 10 miliona, za rekonstrukciju Zdravstvenog centra 50 miliona dinara ove, ali će i naredne godine biti isto toliko sredstava opredeljeno, i za projekte za stanove za potrebe Vojske Srbije – 10 miliona dinara - navodi se na sajtu grada.

- Značajna ulaganja planirana su na projektima i investicijama koje su započete prošle, a trebalo bi da budu završene ove godine. Nastavljaju se radovi, samim tim i ulaganja u rekonstrukciju javne rasvete u užem jezgru grada i po mesnim zajednicama. Prošle godine je uloženo 40 miliona dinara, a i ove godine planirano je isto toliko. Planiran je i nastavak ulaganja u rekonstrukciju Starog grada, iz budžeta 43, a iz drugih izvora 8,1 milion dinara, zatim za završetak EU Pro projekta i projekta Neolife (Staparska banja). Predviđena su sredstva za radove za završetak kišne kanalizacije u Krčagovu i u Ulici Ive Andrića, zatim za kolektor u industrijskoj zoni na Beloj Zemlji i kolektor u Turici, kao i za završetak platoa ispred Narodnog muzeja - navodi Marić.

Investiranje će, prema njegovim rečima, biti nastavljeno i u završne radove Regionalnog Start up centra u bivšoj kasarni u Krčagovu u visini od oko 30 miliona dinara, kao i oko 16 miliona dinara u rekonstrukciju objekta u blizini, namenjenog visokom obrazovanju.

U ovoj godini biće nastavljena ulaganja i u "pametnu školu" u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II, kao i u završetak radova na Vlajkovom platou preko puta zgrade Gradske skupštine."

Prema rečima Miloja Marića, ove godine za rekonstrukciju fasada planirano je sedam miliona, za izgradnju upravne zgrade JKP Bioktoš na Sarića Osoju, koja je izgorela krajem prošle godine, biće izdvojeno šest miliona dinara i za to je sprovedena javna nabavka, a za izgradnju staze od Medicinske škole do Krčagova sedam miliona. Planirana su sredstva i za sporstski centar i sportsku salu u Krčagovu u okviru koje će biti i gasna kotlarnica.

Biće nastavljena i realizacija projekta "Udružimo se" za šta je predviđeno 10 miliona dinara iz budžeta i još tri miliona dinara iz drugih izvora.

Ove godine za vodovode je planirano 28 miliona, navodi Marić i napominje da je planirana izgradnja rezervora u Volujucu, Tulekovcu, kao i vodovodi u Karanu, Drežniku, Sinjevcu, Potpeću, Zmajevac-Ravni i Zmajevac-Nikojevići.

Za održavanje puteva i ulica predviđeno je 234 miliona, a biće nastavljeno i ulaganje u video nadzor i bezbednost saobraćaja, za održavanje zelenih površina, zimsko i letnje održavanje ulica, održavanje javne rasvete.

Preko ove Uprave predviđen je i deo investiranja u Gradsku opštinu Sevojno, a to je izgradnja javne rasvete u Heroja Dejovića 1,5 miliona dinara, za određene putne pravce za koje se odluči u Gradskoj opštini biće izdvojeno pet miliona, za čišćenje Crkvarskog potoka tri miliona i nabavka opreme u Kulturni centar u Sevojnu od 500.000 dinara.

Kancelarija za javna ulaganja u celosti će finansirati zamenu čeličnih cevi na vodovodu u Sevojnu i ta investicija je vredna oko milion evra. Prema rečima Miloja Marića, JKP Vodovod je prikupio i dostavio svu projektnu dokumentaciju.

- Rečeno nam je da je u toku iznalaženje kreditne linije za ovaj posao i kada to bude gotovo, a imamo uveravanja da će to biti u što skorije vreme, počeće radovi na terenu. To se odnosi i za vodovodnu mrežu u visokoj zoni grada, prema Pori, za šta će biti potrebno, takođe, oko milion evra. Na ovaj način rešićemo dva velika problema – napominje Marić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.