NavMenu

Širi se pešačka zona oko Knez Mihailove - Raspisan tender za uređenje centra Beograda

Izvor: eKapija Sreda, 19.02.2020. 09:23
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za proširenje pešačke zone Knez Mihailove ulice. Reč je o potezu Vasina - Uzun Mirkova, sa delom Ulice kralja Petra i Akademskim trgom. Poziv obuhvata i izradu idejnog rešenja tramvajske deonice duž poteza Slavija-Kalemegdan.

Rok za izradu tehničke dokumentacije je 290 dana, odnosno okvirno do kraja 2020. godine.

Kako se u pozivu navodi, predviđeno je fazno izvođenje radova kroz sedam faza i to najpre od Trga republike do Kneginje Ljubice, a potom od Kneginje Ljubice do Studentskog trga. Treća faza obuhvataće radove na Akademskom trgu ispred Filozofskog fakulteta, a onda slede radovi na Studentskom trgu, od Studentskog trga do Ulice kralja Petra. U poslednje dve faze radiće se Ulica kralja Petra od Knez Mihailove do Uzun Mirkove ulice, kao i Uzun Mirkova od kralja Petra do Tadeuša Košćuška.

Projekat treba da obuhvati popločavanje plemenitim materijalima (kamen, drvo, metal) na svim navedenim površinama, uklapanja novog popločavanja u postojeće stanje popločavanja Knez Mihailove ulice, predlog urbane opreme i mobilijara sa opisima koji precizno definišu kako se nabavljaju, ugrađuju i održavaju, projekat iluminacije sa predlozima funkcionalnog i dekorativnog osvetljenja, sa utvrđenim tipovima svetiljki, prikazima detalja, izborom svetlosnih elemenata i predlogom njihovog izgleda, kao i projekat hortikulturnog rešenja sa izborom vegetacije, vrstom sadnica i načinom održavanja.

- Rešenje treba da poštuje predloge rešenja prvonagrađenih projekata za Trg republike i komercijalnostambeno-poslovni kompleks u Rajićevoj ulici (koji izlazi na Uzun Mirkovu ulicu) i da teži uklapanju - navodi se u dokumentaciji.

Pored tramvajske pruge projektom je potrebno obuhvatiti projektovanje obostrane biciklističke staze, od početka Vasine ulice do uklapanja sa prelaskom u Kalemegdansku tvrđavu, minimalne širine 2 m po smeru.

Ponude se mogu dostaviti do 16. marta 2020, a više o tenderu pogledajte OVDE.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.