Izvor: eKapija | Utorak, 18.02.2020.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Italijanska kompanija Special Agri traži distibutera za organska đubriva na teritoriji Srbije

Matteo Arzenton desno (Foto: Aleksandra Kekić / eKapija)
Agro Belgrade sajam u Beogradu bio je prilika za kompanije da pronađu nove kontakte za saradnju i da prošire svoje tržište. To je iskoristila firma iz Italije, Special Agri, specijalizovana u organskoj poljoprivredi, koja se bavi nanotehnologijama i mikrotehnologijama.

Njihov osnovni proizvod čine đubriva koja su na biljnoj bazi, a koja mogu da se primene na svim biljkama.

- Imamo potrebu za širenjem tržišta, a na srpskom tržitu tražimo nekoga ko će se baviti distribucijom prizvoda. Važno nam je da prodavac proizvod poznaje sa tehničke strane i da na taj način pruža podršku. Ideja je da kompanija koja se bavi distribucijom ima ogled, gde će moći da pokaže rezultate - rekao je za eKapiju Matteo Arzenton.

Cilj im je da se distribucija razgrana na celoj teritoriji Srbije. U okruženju imaju distributere samo u Rumuniji i Bugarskoj.

Kada je reč o organskoj proizvodnji u Italiji, sagovornik kaže da je ona mnogo veća u odnosu na proizodnju u Srbiji. Ipak, regulative su slične, kao i problemi sa kojima se suočavaju proizvođači.

- U Italiji jedan organski proizvod ima 70% veću cenu u odnosu na Srbiju - ističe Arzenton.

Proizvodi (Foto: Aleksandra Kekić / eKapija)


Dodaje i da se u njegovoj zemlji menja mišljenje ljudi, posebno kada je reč o teškim metalima, kao što su bakar i sumpor, jer za razliku od klasičnih hemijskih proizvoda, organski proizvodi za tretman biljaka ne ostavljaju ostatke u zemljištu.

- Upotreba prirodnih proizvoda za đubrenje daje veću vrednost samom krajnom proizvodu, jer se garantuje da je proizvod zdraviji od onog gde se koriste klasične hemijske supstance - kaže Matteo Arzenton.

Kaže i da je jedna od najvažnijih firmi na italijanskom tržištu, koja se ne bavi organskom poljoprivredom, koristi njihove proizvode za stimulaciju biljke, da bi dali garanciju kupcu u vidu zdravije ishrane.

Svi zainteresovani distributeri ovoj kompaniji mogu da se jave putem zvaničnog mejla.

Aleksandra Kekić

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.