NavMenu

Gradska uprava traži firmu za nadzor bezbednosti na 33 gradilišta u Novom Sadu

Izvor: Radio 021 Utorak, 18.02.2020. 12:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)Ilustracija
Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) raspisala je tender za izbor firme koja će se baviti nadzorom bezbednosti na 33 novosadska gradilišta.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da se angažuje ponuđač koji će u skladu sa Zakonom i Uredbom o bezbednosti i zdravlju na radu svakodnevno obilaziti gradilišta, obavljati koordinaciju, voditi evidenciju o obilacima i na dnevnom nivou obaveštavati UGZI o stanju i promenama na gradilištu.

Nadzor je predviđen na 33 gradilišta, od kojih se na 11 već izvode radovi ili su potpisani ugovori. U pitanju je održavanje mostova, sanacija Almaške crkve, gradnja javne rasvete u delu Satelita i Novog naselja, izgradnja javne rasvete u školama, gradnja crpne stanice u Žičkoj ulici, izgradnja kanalizacije u slivu Ulice Baje Pivljanina, uređenje lokaliteta južno od Kaćke petlje, rekonstrukcija Ulice Marka Miljanova, uređenje saobraćajnica na Podbari, gradnja novog parka kod Ranžirne stanice i gradnja produžetka Bulevara Jovana Dučića.

Ostali radovi koji bi se nadgledali još nisu ugovoreni, odnosno nisu raspisani tenderi, ali kako ih UGZI sada navodi, za očekivati je da ih očekuje da budu realizovani ove godine. Radi se o rušenju nekadašnje fabrike "Niva" u Đorđa Rajkovića, uklanjanju objekata na uglu Futoškog puta i Vršačke, gradnja saobraćajnih površina u delu režijske sobraćajnice na putu Novi Sad-Zrenjanin, komunalno opremanje zgrada za izbeglice u Veterniku i radovi na infrastrukturi na nekoliko lokacija.

Među radovima koje će pobednik tendera UGZI-ja nadgledati su elektro mreža u Milana Nikolića u Futogu, uklanjanje objekata na različitim loakcijama u gradu, gradnja javne rasvete za stanove za izbegle u Veterniku, kao i izgradnja rasvete u Grozde Gajšin i Sonje Mariković u Sremskoj Kamenici.

Među gradilištima za 2020. godinu koja će imati UGZI i koja su navedena u tenderu su i uređenje kraka Petra Drapšina u Budisavi, rekonstrukcija saobraćajnica i rasvete kod Tehničke škole "Pavle Savić", uređenje okoline crkve u Begeču, sređivanje ulica Paje Krstića, gradnja kanalizacije u ulicama Ribarska i Duška Vickova u Kovilju, kao i uređenje bloka severno od Bulevara vojvode Stepe gde se zidaju zgrade za bezbednjake.

Na spisku gradilišta su i radovi na održavanju Mosta slobode, uređenje Kineske četvrti, gradnja i opremanje okoline Institut "BioSens" i gradnja kanalizacije u nekoliko ulica u Rumenki.

Vrednost ovog tendera je 3.333.333 dinara, a više o tome pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.