NavMenu

Probijen prvi tunel za futuristički metro ispod Las Vegasa (VIDEO)

Izvor: faktor.ba Utorak, 18.02.2020. 09:17
Komentari
Podeli
(Foto: Grant Cai/Unsplash)
Kompanija za bušenje tunela koju je osnovao Elon Musk, The Boring Company, probila je prvi od dva planirana komercijalna tunela ispod Las Vegasa.

Vrednost ugovora je 48,6 mil USD, što obuhvata dizajn i izradu tunela i autonomnih električnih kapsula kojima će prevoziti putnike. Planirana je izgradnja stanica, liftova, ulaza i izlaza, rasveta tunela, video nadzor, kontrolna soba, kao i sigurnosni sistemi za neometano kretanje ljudi ovom podzemnom železnicom.

Stanice će se nalaziti na krajevima Las Vegas Convention Centra, olakšavajući tako transport putnika s jednog kraja sajamskog prostora na drugi.

Prvi od dva planirana tunela probijen je 13. februara. Tunel se nalazi na dubini od 12 metara i dug je oko 1,6 kilometara. Sledi bušenje još jednog, otprilike iste dužine, te instalacija svih sistema potrebnih za prevoz putnika.


Premijeru bi ova podzemna železnica trebala imati već u januaru 2021. godine, pišu američki mediji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.