Izvor: eKapija | Petak, 14.02.2020.| 16:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: Neophodna reforma Puteva Srbije

Zorana Mihajlovć (Foto: mgsi.gov.rs)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da ministarstvo nije zadovoljno efikasnošću i konkurentnošću JP Putevi Srbije i da očekuje da će reformom doći, ne samo do kvalitetnijeg održavanja putne mreže, već i dobijanja profitabilnog javnog preduzeća, sa jasno definisanim obavezama i odgovornošću.

- Puno toga smo uradili u prethodnom periodu, jer bez reforme u drumskom sektoru nema daljeg napretka. Svesni smo postojećih kapaciteta i kritičnih tačaka i nismo u potpunosti zadovoljni efikasnošću rada Puteva Srbije - poručila je Mihajlović, navodi se na sajtu Vlade.

Ona je najavila da će se, u saradnji sa konsultantima i međunarodnim partnerima definisati osnovni pravci, kako reforme putnog sektora, tako i restrukturiranja ovog preduzeća, u cilju efikasnijeg poslovanja, povećanja kapaciteta svih relevantnih institucija, ali i izgradnje, održavanja i veće bezbednosti puteva.

Na sastanku je posebno bilo reči o potpisivanju ugovora između Vlade Srbije i Javnog preduzeća Putevi Srbije, kojim bi se precizno definisali nivoi usluga i uspostavio jasan vremenski program za radove i strukturne reforme.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.