Izvor: Dnevnik | Petak, 14.02.2020.| 14:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kanalizacija u novosadskom Velikom ritu koštaće gotovo 100 miliona dinara

Ilustracija (Foto: bblitz/shutterstock.com)
Izgradnja kanlizacije u nekoliko ulica u Velikom ritu u Novom Sadu koštaće Gradsku upravu za građevinsko zemljište i investicije gotovo 97,8 miliona dinara, s PDV-om.

Reč je o drugoj fazi radova u slivu ulice Baje Pivljanina, a očekuje se da bi uskoro mogli početi, pošto je 10. februara zaključen ugovor s novosadskom firmom Bulevar Company. To preduzeće bi za sedam meseci, odnosno 210 kalendarskih dana, trebalo da izgradi oko pet kilometara kanalizacione mreže u delovima ulica Baje Pivljanina, Vase Ostojića, Кralja Vukašina, Mojkovačke, Janka Halkozovića, Кralja Vukašina, Dečanske, Кolubarske, Arkadija Varađanina, Alekse Nenadovića i još nekoliko koje nemaju zvanične nazive.

Budući da su učesnici tendera, koji je raspisan krajem godine, tada dostavili ponude veće od procenjene vrednosti javne nabavke (82.000.000 dinara, bez PDV-a), Gradska uprava je pozvala Graditelj NS i Bulevar Company da dostave nove ponude. U pregovaračkom postupku učestvovala je samo firma Bulevar Company, te je njoj i dodeljen ugovor.

Prva faza radova koštala je 99,8 miliona dinara i posao je prošle godine dodeljen firmi Graditelj NS. Osim cevovoda, prvom fazom radova obuhvaćena je i izgradnja triju crpnih stanica.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.