Izvor: Dnevnik | Petak, 14.02.2020.| 14:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Osnovna škola Novak Radonić u Molu biće renovirana do kraja godine

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)
Zahvaljujući potpisivanju ugovora između Opštine Ada i Кancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Repulike Srbije renoviraće se Osnovna škola Novak Radonić u Molu.

Nakon sprovođenja postupka javne nabavke, sa odabranim izvođačima potpisan je ugovor u školi u Molu, pa će započeti izvođenje radova.

Ugovorom je obuhvaćena prva fazu radova, a planirana vrednost investicije iznosi oko 131,4 miliona dinara, dok je rok za završetak radova 300 dana.

Stolarija u školi je zamenjena pre četiri godina, a u ovoj fazi izvršiće se sveobuhvatna rekonstrukcija stare fiskulturne sale, renoviranje dvorišta, izgradnja multifunkcionalnih sportskih terena, formiranje parkinga oko sportske sale, modernizacija sistema centralnog grejanja u školskoj zgradi. Svi radovi mogu da budu završeni do kraja ove godine.

- Radove u prvoj fazi u potpunosti finansira Кancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, a lokalna samouprava snosi samo troškove pripreme planova, odnosno troškove nadzora. Cilj lokalne samouprave je da obezbedi najadekvatnije uslove za učenike u našoj oštini – rekao je predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki.

Već je pokrenut postupak javne nabavke za izradu projektno tehničke dokumentacije za drugu fazu kada će zgrada škole u Molu biti u potpunosti renovirana.

Osnovna škola Novak Radonić je ovu školsku godinu započela sa 350 đaka, a pored redovne nastave bavi se i obrazovanjem odraslih tako da ukupno ima 368 učenika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.