NavMenu

Maveric, budućnost dizajna putničkih aviona? (VIDEO)

Izvor: Tanjug Petak, 14.02.2020. 08:55
Komentari
Podeli
Kompanija Airbus predstavila je model Maveric, za koji veruje da će možda biti budućnost dizajna putničkih aviona.

Model Maveric predstavljen je na Singapurskom sajmu avijacije. Novim dizajnom Airbus nastoji da se odupre dugogodišnjoj tradiciji da trup aviona bude u obliku cevi.

Model, koji je u početnim fazama razvoja, odražava kako bi izgledao dizajn jednog velikog krila, koncept koji se uglavnom koristi kod vojnih aviona.

Airbus je pokrenuo projekat 2017. godine i započeo ispitivanja na malom modelu s daljinskim upravljanjem 2019. godine.

Iako izgleda kao da je iz naučno-fantastičnog filma, avioni s dizajnom poput Mavericovog mogu da postanu stvarnost, prenosi portal B92.net.

S obzirom na to da će avion biti mnogo širi, unutrašnjost letelice će biti drugačije organizovana, jer će biti više prostora.


- U početku su mnogi odbacili projekat Maveric i nazvali ga hobijem ili, drugim rečima, projektom od kojeg Airbus ne bi mnogo naučio. Morali smo da im dokažemo da greše, pokazujući da možemo da pružimo vrlo solidnu osnovu za buduću konfiguraciju aviona - rekao je Adrijen Berar, vođa projekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.