NavMenu

Gotov tender za novi sistem elektronske naplate GSP Novi Sad - Karte putnika kontrolisaće Telekom Srbija i Bus Logic iz Požarevca

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 13.02.2020. 15:28
Komentari
Podeli
(Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Posao uvođenja elektronske naplate karata u autobuse GSP-a Novi Sad na tenderu je pripao kompanijama Telekom Srbija i Bus Logic iz Požarevca, firmama koje su jesenas na tenderu izabrane za iznajmljivanje 105 elektronskih uređaja za prodaju karata, saznaje 021.rs.

Ponuda Telekoma Srbije i Bus Logic od 64.983.364 dinara manja je tek za nepunih 17.000 dinara od 65 miliona dinara, kolika je procenjena vrednost radova. Uz ovu sumu, GSP će ovim firmama svake godine plaćati 9.747.504 dinara za održavanje sistema.

Ugovor predviđa i da se elektronski sistem naplate isporuči za 75 dana. Tenderom je predviđena isporuka nekoliko softvera i aplikacija, kao i 105 uređaja koji služe za prodaju i validaciju karata u autobusima, 40.000 čip kartica za putnike i 1.000 kartica za za zaposlene GSP-a, 20 uređaja za izdavanje i dopunu elektronskih novčanika, opreme za izdavanje čip kartica, 210 validatora sa čitačem kartica, 105 rutera sa "wi-fi" opcijom i druge opreme.

Takođe, u ugovoru se navodi da je garantni rok za ovaj sistem devet meseci, što je i minimum koji je GSP tražio u dokumentaciji.

Inače, gradski prevoznik ovim nije kupio elektronski sistem naplate za sve linije, nego samo za gradske, a sistem će naknadno biti dograđen za prigradske linije.

Uvođenjem elektronskog sistema naplate GSP bi trebalo da zameni 50 godina stare mašinice za izdavanje karata, kao i da modernizuje sistem naplate koji nije menjan više decenija.

Ovo je bio osmi tender u protekloj deceniji za nabavku ovog sistema.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.