NavMenu

Završetak Regionalnog startap centra u Kragujevcu krajem marta - Vrednost projekta 20,3 miliona dinara

Izvor: eKapija Sreda, 12.02.2020. 17:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/ilkercelik)Ilustracija
Završetak radova na izgradnji Regionalnog inovacionog startap centra u Kragujevcu, koji su započeti krajem januara, planiran je krajem marta, nakon čega sledi opremanje prostora, rečeno je tokom posete ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

Ovaj centar biće smešten u delu potkrovlja JP Urbanizam, na površini od 330 m2. Cilj projekta je obezbeđivanje infrastrukturnih uslova za razvoj i rad startapova, koji će delovati u skladu sa razvojnim politikama grada i doprineti ekonomskom razvoju podržavajući i podstičući preduzetničke ideje.

- Za startap centre izgrađene prošle godine u osam gradova Srbije i u ovoj godini opredelili smo sredstva za njihov razvoj i sprovođenje programskih aktivnosti, koje pored ostalog podrazumevaju startap intenzivne programe, kurs za studente i srednjoškolce, predavanja na teme koje su aktuelne u IT ili preduzetničkom sektoru, a koje obuhvataju programske jezike i tehnološke inovacije - rekao je Popović.

Projekat Regionalnog startap centra za čiju je ralizaciju Kabinet ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj opredelio 20,3 miliona dinara omogućiće Kragujevcu da postane deo startit zajednice, kazao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, navodi se na sajtu Grada Kragujevca.

- Nadam se da će uz sve druge stvari koje se dešavaju u gradu , u IT sektoru, kao što je izgradnja Državnog i Gradskog data centra, ovo biti samo nadogradnja koja će omogućiti da se Kragujevac pozicionira na IT mapi Srbije - rekao je Petrašinović.

Popović je obišao radove u pratnji Miroslava Petrašinovića predsednika Skupštine grada, Zorana Đorovića zamenika načelnika Gradske uprave za razvoj i Dragana Dunčića direktora JP Urbanizam.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.