Izvor: eKapija | Sreda, 12.02.2020.| 17:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završetak Regionalnog startap centra u Kragujevcu krajem marta - Vrednost projekta 20,3 miliona dinara

Ilustracija
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/ilkercelik)
Završetak radova na izgradnji Regionalnog inovacionog startap centra u Kragujevcu, koji su započeti krajem januara, planiran je krajem marta, nakon čega sledi opremanje prostora, rečeno je tokom posete ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

Ovaj centar biće smešten u delu potkrovlja JP Urbanizam, na površini od 330 m2. Cilj projekta je obezbeđivanje infrastrukturnih uslova za razvoj i rad startapova, koji će delovati u skladu sa razvojnim politikama grada i doprineti ekonomskom razvoju podržavajući i podstičući preduzetničke ideje.

- Za startap centre izgrađene prošle godine u osam gradova Srbije i u ovoj godini opredelili smo sredstva za njihov razvoj i sprovođenje programskih aktivnosti, koje pored ostalog podrazumevaju startap intenzivne programe, kurs za studente i srednjoškolce, predavanja na teme koje su aktuelne u IT ili preduzetničkom sektoru, a koje obuhvataju programske jezike i tehnološke inovacije - rekao je Popović.

Projekat Regionalnog startap centra za čiju je ralizaciju Kabinet ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj opredelio 20,3 miliona dinara omogućiće Kragujevcu da postane deo startit zajednice, kazao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, navodi se na sajtu Grada Kragujevca.

- Nadam se da će uz sve druge stvari koje se dešavaju u gradu , u IT sektoru, kao što je izgradnja Državnog i Gradskog data centra, ovo biti samo nadogradnja koja će omogućiti da se Kragujevac pozicionira na IT mapi Srbije - rekao je Petrašinović.

Popović je obišao radove u pratnji Miroslava Petrašinovića predsednika Skupštine grada, Zorana Đorovića zamenika načelnika Gradske uprave za razvoj i Dragana Dunčića direktora JP Urbanizam.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.