NavMenu

Za vodovod u Leštanima, Vinči i delu Kaluđerice 3 mil EUR - Pregovori o fabrici za preradu otpadnih voda u Ostružnici

Izvor: eKapija Utorak, 11.02.2020. 12:46
Komentari
Podeli
(Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)
Grad Beograd i Opština Grocka u narednih godinu dana uložiće 3 mil EUR kako bi svi stanovnici naselja Leštane, Vinča i dela Kaluđerice bili priključeni na gradski vodovod, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Do 2022. godine regionalni vodovod će "stići" do Mladenovca, a u međuvremenu priključujemo određena naselja kako bi ljudi imali stabilno vodosnabdevanje. U prvoj fazi, vrednoj oko 115 miliona dinara, oko tri hiljade domaćinstava biće priključeno na gradski vodovod. Druga faza biće završena do aprila sledeće godine. Priključićemo ukupno oko dvadeset hiljada kuća, tako da će oni dobiti kvalitetnu vodu i stabilno vodosnabdevanje – precizirao je Vesić, ističući podatak da je stari vodovod u ovom delu grada čak iz 1936. godine.

Zamenik gradonačelnika je naveo da se posle vodovodnih radova u Ulici Ravan u Leštanima sređuje i saobraćajnica, kao i okolni putevi, a važno je i to da će ovo naselje dobiti školu posle 101 godine. Naredni korak je zdravstvena stanica, koja je planirana za sledeću godinu, dodao je Vesić.

Grad Beograd je u pregovorima sa EIB da se izgradi fabrika za preradu otpadnih voda u Ostružnici, kao i kanalizacija sa postrojenjem za preradu otpadnih voda u Kaluđerici. Na to postrojenje, dodao je Vesić, mogla bi da se priključe okolna sela.

Obilasku su prisustvovali direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije Dragan Đorđević i predstavnici opštine Grocka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.