Izvor: eKapija | Utorak, 11.02.2020.| 12:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za vodovod u Leštanima, Vinči i delu Kaluđerice 3 mil EUR - Pregovori o fabrici za preradu otpadnih voda u Ostružnici

(Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)
Grad Beograd i Opština Grocka u narednih godinu dana uložiće 3 mil EUR kako bi svi stanovnici naselja Leštane, Vinča i dela Kaluđerice bili priključeni na gradski vodovod, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Do 2022. godine regionalni vodovod će "stići" do Mladenovca, a u međuvremenu priključujemo određena naselja kako bi ljudi imali stabilno vodosnabdevanje. U prvoj fazi, vrednoj oko 115 miliona dinara, oko tri hiljade domaćinstava biće priključeno na gradski vodovod. Druga faza biće završena do aprila sledeće godine. Priključićemo ukupno oko dvadeset hiljada kuća, tako da će oni dobiti kvalitetnu vodu i stabilno vodosnabdevanje – precizirao je Vesić, ističući podatak da je stari vodovod u ovom delu grada čak iz 1936. godine.

Zamenik gradonačelnika je naveo da se posle vodovodnih radova u Ulici Ravan u Leštanima sređuje i saobraćajnica, kao i okolni putevi, a važno je i to da će ovo naselje dobiti školu posle 101 godine. Naredni korak je zdravstvena stanica, koja je planirana za sledeću godinu, dodao je Vesić.

Grad Beograd je u pregovorima sa EIB da se izgradi fabrika za preradu otpadnih voda u Ostružnici, kao i kanalizacija sa postrojenjem za preradu otpadnih voda u Kaluđerici. Na to postrojenje, dodao je Vesić, mogla bi da se priključe okolna sela.

Obilasku su prisustvovali direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije Dragan Đorđević i predstavnici opštine Grocka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.