NavMenu

Savremena plesna predstava o Marku Kraljeviću i vili premijerno 14. februara u teatru Vuk

Izvor: eKapija Utorak, 11.02.2020. 12:09
Komentari
Podeli
Savremena plesna predstava MARKO biće premijerno izvedena 14. februara u Ustanovi kulture Vuk Karadžić, odnosno u teatru Vuk.

- U toku 2019. godine okupili smo tim mladih profesionalaca iz oblasti savremenog plesa i umetničke muzike i zajedno sa Institutom za umetničku igru pokrenuli ovaj projekat, koji se sada nalazi u završnoj fazi. Predstava je podstaknuta epskom pesmom Marko Kraljević i vila i nastala je iz potrebe da se na savremen način prikaže epsko delo i samim tim naše nacionalno epsko stvaralaštvo približi mlađoj generaciji. Muzika je duboko inspirisana kompozicijama mojih uzora, Stravinskog i Prokofjeva, a potom i moje mentorke Isidore Žebeljan. Polazište je za kreiranje koreografije koja na jedinstven način donosi suštinu epskog stvaralaštva, kroz transponovanje južnoslovneskih folklornih epova u današnje doba, u formu savremene igre - kaže autorka Ana Krstajić, a navodi se u saopštenju.


Prema rečima reditelja Aleksandra Nikolića predstava "istražuje odnose između mužjaka i ženki u mačoističkom svetu koji smo nasledili od naših balkanskih predaka".

Autorski tim projekta čine još koreograf Nikola Pavlović i kostimograf Igor Jagych. Predstavu izvode baletski igrači Branko Mitrović, Jakša Filipovac,Jovana Grujić Andrea Dobrić, Bisera Dimčeva, Sandra Milošević,Tijana Koprivica, Katarina Bućić, Ljubica Nešić, Luka Stojković i Vanja Halupa.

Ulaz je besplatan.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.